cover
PULS GRADA · lepota

Ako želite da promenite frizuru, ali vas zamara da konstantno i slepo pratite nove trendove, jer se brzinom munje non-stop smenjuju, onda je najbolje da se vratite klasici koja vas nikada neće izneveriti. Zbog toga se prisetite čuvenih frizura poznatih glumica, koje uz kvalitetnu negu kose, vešte ruke i dobre makaze, mogu postati i vaše.

Bujna kosa kao u Fare Foset

Glumica koja je veliku slavu postigla sedamdesetih godina igrajući u Čarlijevim anđelima, proslavila se i svojom zanosnom kosom. Fara je dokaz da se plavuše bolje zabavljaju, ako imaju bujnu valovitu kosu i da je upadljiv volumen uvek popularan, pa tako i danas.

Platinasta čar Merlin Monro

Još jedna plavuša koja je okrenula svet naglavačke, možda više od bilo kog drugog, jeste holivudska zvezda, sirena sa filmskog platna – glumica Merlin Monro. Pored jarko crvenih usana i “mačjih očiju”, uvijena kosa sa razdeljkom na stranu bila je njen zaštitni znak. Od pedesetih godina pa do danas ovakva frizura je i dalje trendi, koja god boja kose da je u pitanju.

Večna elegancija Odri Hepbern

I dan danas o eleganciji i stilu može se učiti gledajući očaravajuću Odri kako u Doručku kod Tifanija glumi Holi. Setite se samo crne haljine, crnih rukavica, raskošnog nakita, bisera, duge muštikle, i naravno te frizure. Diskretne kratke šiške i duga kosa pokupljena visoko u punđu sjajno stoji svima, a i predstavlja dobro rešenje tokom vrelih letnjih dana.

Nonšalantnost Brižit Bardo

Francuska glumica i svetski seks simbol, osim po svom talentu i prelepom izgledu, ostala je upamćena i po kosi. Brižit je uspela da svoju bujnu i neobuzdanu kosu učini statusnim simbolom, jer ju je u tipično francuskom nonšalantnom maniru nosila blago neuredno pokupljenu na temenu, uz par pramenova koji se ističu. Nešto slično slobodno probajte i vi.

Proslavljene kikice Bo Derek

I ako se Bo zasigurno nije lansirala u univerzum najboljih ili najlepših glumica ikada, jedna njena frizura zaslužna je što će ostati upamćena. Reč je o tanko ispletenim kikicama čiji se vrhovi završavaju ukrasnim perlicama. U poslednje vreme ovaj izgled kopiraju mnoge svetske zvezde, a i vi ga možete iskoristiti ako ste negde na moru i trčkarate plažom.

Krataka kosa Mije Ferou

U kontroverznom filmu Rozmarina beba Romana Polanskog ništa manje kontroverzna nije bila ni frizura glavne protagonistkinje, koju je tumačila Mia Ferou. Njena kratka kosa postala je inspiracija mnogim ženama, te ih je ohrabrila da i one skrate kosu, čineći na taj način ne da izgledaju muškobanjasto, već naprotiv – da crte lica i prirodna ženstvenost dođu do izražaja. Neka vas Mia podstakne da i vi isprobate ovu naizgled drastičniju frizuru.

Slobodne kovrdže Džulie Roberts

Više puta proglašavali su je za najlepšu ženu sveta, što ova glumica delom može da zahvali svom nezaboravnom osmehu i specifičnoj kosi. U kultnom filmskom ostvarenju Zgodna žena, Džulija je imala nekoliko promena frizure, ali je njena prirodna kovrdžava kosa postala jedan od modnih simbola devedesetih godina. Sve dame koje se stalno muče sa svojim neobuzdanim kovrdžama neka ih jednostavno zavole i puste da slobodno padaju na sve strane, jer sa njima apsolutno nema greške.

Duga ravna kosa kao kod Šer

Ova pevačica i glumica jedna je od najvećih modnih ikona, koja je bezbroj puta menjala svoj izgled i diktirala nove trendove. Ravna kosa koju je nosila tokom šezdesetih i sedamdesetih godina učinila ju je prepoznatljivom, pa nije ni čudo što je trenutno najpopularnija frizura koju mnoge dame nose: upravo ovakva ravna, po mogućstvu što duža kosa.

Jana KOLAGEN Beauty 0_5L SUHA RC_IZVOZ (002)_cover City letnja preporuka #5: Lepša koža uz Janu collagen beauty preview-12416910-650x341-98-1490014753_cover 5 jednostavnih recepata za uklanjanje mitesera Najprivlačnije šezdesetogodišnjakinje Lepota ne zna za godine: Najprivlačnije šezdesetogodišnjakinje cover Šta se širom sveta smatra lepim a šta ne · · · · · · ·