aku
PULS GRADA · lepota

Fileri za lice i botoks postali su neverovatno popularni tokom godina, sa milionima pojedinaca koji rade te tretmane. Međutim, možda postoji prirodna alternativa koja može da pomogne u lečenju znakova starenja, a potencijalno i u drugim zdravstvenim problemima.

Akupunktura je oblik alternativne medicine koja je ključni aspekt tradicionalnih kineskih lekova. U tretmanu se koriste igle za stimulaciju ravnoteže i protoka či, što je cirkulišuća životna sila čije postojanje i svojstva predstavljaju osnovu kineske filozofije i medicine.

Akupunktura lica, ili kozmetička akupunktura, kako se ponekad naziva, malo više je usmerena na lepotu na taj način što se stavljaju igle na lice kako bi se stimulisala proizvodnja kolagena, poboljšao kvalitet kože, pospešilo izlečenje akni i ožiljaka od akni.

Tipičan tretman akupunkture lica podrazumeva oko 40 igala na licu i 12 igala na telu, mada to može da varira u zavisnosti od rezultata koje želite da postignete. Igle se ostavljaju na koži oko 20 do 25 minuta.

Kako akupunktura lica pomaže u borbi protiv starenja?

Proizvodnja kolagena usporava se sa godinama, što može dovesti do sitnih linija, bora i smanjenja elastičnosti. Akupunktura lica pomaže u proizvodnji kolagena, što bi, u teoriji, pomoglo u tretiranju i sprečavanju znakova starenja.

Da li je akupunktura lica prirodna alternativa botoksu?

I da i ne. Akupunktura lica ne sprečava pomeranje mišića na licu, dok botoks, s druge strane, privremeno parališe te mišiće. Osim toga, akupunktura stimuliše stvaranje kolagena, što sa botoksom nije slučaj.

photo-1521489466796-132687cfcfe2 Evo kako uništavate svoju kosu girl-2771001_960_720 Endocare preparati: Najbolji prijatelji vaše kože cover www.etsy.com i www.love-aesthetics.nl 5 interesantnih prolećnih manikira koji će vam ulepšati nokte _DSF5364_cover KOOZMETIK: Proleće · · ·