as-we-are-selfies-8cover1
U VAZDUHU · tech/web

Za svaki dobar selfi koji napravite, postoji gomila loših za koje nikada ne bi poželeli da ugledaju svetlost dana. Možda bi projekcija vašeg selfija na statuu džinovske glave rešila problem vaše nesigurnosti. Upravo to je cilj umetničke instalacije kolektiva Matthew Mohr Studios koja ovo omogućava.

Visoka 4,5 metara, njihova statua se sastoji od traka ultra svetlih ekrana koje čini čak 850.000 LED lampica, spojenih tako da oforme oblik ljudske glave.

Posetioci instalacije ulaze u specijalnu foto kabinu gde ih istovremeno fotografiše 29 kamera. Od tih slika se dalje pravi 3D model njihovog lica koji će biti prikazan na džinovskoj glavi, naravno sa svim manama i nesavršenostima.

Unutar mozga glave nalazi se memorija koja može da sačuva više od 100.000 napravljenih selfija. Budući da se očekuje da statuta bude na ovoj lokaciji narednih 10 godina, svi napravljeni selfiji u međuvremenu će dobiti svojih 5 minuta slave.

Autori instalacije su imali još jedan razlog za svoj projekat. Naime, oni su želeli da običnim ljudima daju mogućnost da i oni imaju svoju statuu kao i velike istorijske ličnosti ili bogati i moćni ljudi.

Umetnička instalacija As We Are je trenutno izložena u atrijumu Kolambus kongresnog centra u istoimenom gradu u američkoj državi Ohajo. Ako ste u blizini i želeli bi da vaš selfi krasi statuu, obavezno skoknite do ove lokacije.

01 Qoobo: Terapeutska robot-mačka za maženje jakna Google i Levi’s predstavljaju prvu pametnu jaknu zvučnici Rockit Logs-Prenosni zvučnik posebnog izgleda Telenor botanički izazov Aplikacija koja vam omogućava da upoznate biljni svet · · ·