sladoledbelilukcover
PULS GRADA · gastro

Ako vozite s otvorenim prozorima kroz gradić Gilroj u severnoj Kaliforniji, velike su šanse da ćete osetiti miris belog luka. Ova samoprozvana „svetska prestonica belog luka“ je dom pijaca, prodavnica i godišnjih festivala posvećenih aromatičnoj biljci.

U njoj je moguće probati veliki broj različitih jela sa ukusom belog luka, ali je najveći hit među turistima poslednjih godina (posebno leti) pravi pravcati sladoled sa belim lukom!

Iako gotovo svi insistiraju da ga probaju, mišljenja o njegovom ukusu se radikalno razlikuju. Nekima je ovaj nekarakterističan ukus pravo osveženje u svetu deserta, dok bi drugi najradije zaboravili ovaj gastro eksperiment.

Jedna mušterija je ovako opisala svoju prvu konzumaciju sladoleda: „Na početku sam prvo osetio samo običnu vanilu, ali ubrzo se javio i ukus belog luka, koji je postajao sve jači kako se sladoled topio u mojim ustima.“

Ljubitelji belog luka znaju da njegov bogat i donekle slatkast ukus može biti neodoljiv, ali ono što praktično niko ne voli je neprijatan zadah koji imamo nakon konzumacije ove namirnice. Nažalost, i sladoled sa belim lukom ima istu nuspojavu, što je nepremostiva prepreka za mnoge ljude.

S druge strane, opšte je poznato da je beli luk strašno zdrav za ljudski organizam pa ako već treba da ga konzumiramo što to ne bi bilo i putem deserta? Ako vam se pak ne sviđa ova ideja, uvek postoje tablete sa belim lukom koje nemaju neprijatan miris!

Plato Restoran PLATO: Staro mesto novih susreta oddly-satisfying-photos-food-perfection-symmetry-4-5a4ca631df8a4__605 Slike nakon kojih ćete odmah ogladneti cover Bistro Grad: Restoran i bar po meri Beograda hqdefaultcover Pogledajte kako se pravi najmanja pica na svetu · ·