istock-92158572_0
U VAZDUHU · pop trash

Filmski festival u Geteborgu odlučio se na jedan nesvakidašnji potez kada je u pitanju projekcija jednog filma. Za švedski film „Aniara“ neće biti udobnih sedišta sa puno prostora za noge i držačima za čaše, već će gledaoci biti zaključani u kovčegu.

Za svako od 33 prikazivanja ovog filma, po osam gledalaca biće odvedeno do kovčega sa ugrađenim ekranima i zvučnicima. Tu će biti i otvori za vazduh i dugme za paniku, u slučaju da neko ne bude mogao da izdrži film do kraja i bude želeo da izađe. Prva takva „projekcija“ održava se danas, a preostale će se nastaviti sve do kraja ovog meseca.

Film Aniara je zasnovan na istoimenoj pesmi Harija Martinsona, a predstavlja naučnofantastično ostvarenje u kome jedan svemirski brod skreće sa kursa ka Marsu, nakon što je služio za bekstvo od apokalipse na Zemlji. Organizatori festivala sarađivali su sa dvoje reditelja filma kako bi stvorili adekvatne uslove za gledanje filma, koji pojačavaju osećaj izolacije i klaustrofobije. Videćemo ko će sve smeti da probako ovako nešto, i nadamo se da će sve proteći bez problema.

page-cover-kendall Kendal Džener ima nezvanog gosta na svojim fotografijama Botm6NwnBcz-png__700-5c387f193f572__700-cover Mama pomaže ćerkici da izgleda kao dive sa crvenog tepiha not-famous4-cover Ovako bi izgledali poznati da nisu poznati cover www.dailymail.co.uk i www.uncyclopedia.wikia.com Da li ste znali da su ove poznate ličnosti usvojene? · · ·