photo-1533532143364-dad106cadddc
U VAZDUHU · životinje

Da, i kućnim ljubimcima može biti muka u toku vožnje, a ne samo ljudima. Evo šta treba da znate i kako da im pomognete.

Psi i mučnina

Štenci ispod jedne godine imaju veću verovatnoću da će patiti od mučnine tokom vožnje nego odrasli psi. Kod nekih štenaca, ovo je uzrokovano nerazvijenim delovima unutrašnjeg uha odgovornim za ravnotežu. Nakon prve godine života, ti delovi se u potpunosti formiraju i mučnine postaju manje i podnošljivije.

Mačke i mučnina

Mačke su zapravo sklonije mučninama tokom vožnje nego psi, i ukoliko je osete počeće da slinave. Osim toga, i psi i mačke mogu početi da povraćaju bez upozorenja.

Sprečavanje mučnina

Obično možete trenirati mačke i pse da se naviknu na vožnju automobilom, iako, kao što većina vlasnika mačaka zna, trening je nepouzdana metoda. Pokušajte prvo sa kraćim vožnjama koje biste postepeno produžavali.

Takođe je preporučljivo izbegavati hranjenje kućnih ljubimaca neposredno pre putovanja. U stvari, nekih 12 sati bez hrane je idealno za izrazito anksiozne ili osetljive životinje. Svež vazduh je takođe dobar. Spustite malo prozore ili upalite klima uređaj.

Tretmani

Ponekad, prirodni lekovi kao što su sprejevi sa eteričnim uljima mogu ublažiti mučninu. Mirisi poput đumbira i lavande su smirujući i umirujući, što može pomoći ako je anksioznost svojstvena vašem ljubimcu.

dog-1451448_1920 Obezbedite i vašeg ljubimca u automobilu Naslovna fotografija (foto magazinlovuzdar.sk) Pazite na Bambija: Mladunci srna stradaju prilikom košenja trave pjimage (30) Mitovi o ishrani pasa koji nisu tačni gorilla-selfie-0 Ovako gorile poziraju za selfi · · · · ·