011731
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

U oblasti Helgeland u Norveškoj napravljeno je jedno zanimljivo arhitektonsko delo. Ono predstavlja odmorište, spomenik i javni toalet sa predivnim pogledom.

Ova oblast jedna je od najlepših u Norveškoj, sa pogledom na fjordove, otvoreno more i planinske vrhove koji su pozadina pejzaža. Popularna je tokom svih godišnjih doba, a sa nje se može posmatrati i Aurora Borealis. Budući da privlači veliki broj turista, trebalo je smisliti neki objekat u kome mogu napraviti pauzu, ali koji bi se uklapao u okruženje.

Ureddplassen je više od odmorišta, napravljen na terasi sa mermernim postoljem i stepenicama koje vode do mora. Tu je i memorijalni spomenik posvećen podmornici Uredd koja je tokom Drugog svetskog rata ovde naletela na minu. A javni toalet suptilno je uklopljen u okruženje i osvetljen tokom dugih noći, za bolji pogled na predivnu okolinu.

Nova fasada Da li je ovo budućnost fasada? Boje Roma Company Kako boje u enterijeru utiču na naše raspoloženje? Tikkurila Tikkurila: Dekorativne tehnike za vaš dom INDUSTRIELL INDUSTRIELL – nova IKEA kolekcija · · ·