p05bk7bt
PULS GRADA · zdravlje

Dobre vesti dolaze za sve one koji imaju malo veću zadnjicu i pitaju se da li je to zdravo za njih. Ukoliko vam je sveukupna telesna težina u granicama normale, samo imate malo više naslaga oko kukova, butina i nogu, možda ste zdraviji nego što mislite.

Istraživanja su otkrila da nedostatak masnog tkiva u donjem delu tela odgovara većem riziku od dijabetesa, srčanog udara čak i šloga. To se ne odnosi na ljude sa viškom kilograma, jer je kod njih problematičan nivo masnih naslaga oko srca i pluća.

Naučnik koji je bio glavni na ovom istraživanju zaključio je da je najbolji oblik za ljudsko zdravo telo kruška, a ne jabuka, naravno pod uslovom da je kilaža u skladu sa visinom. Ovaj oblik dozvoljava najbolje skladištenje masti tamo gde nam je potrebna. Masne naslage u kukovima i butinama drugačije su od onih dublje u stomaku, koje izazivaju ulivanje masnih kiselina u krvotok, što može dovesti do dijabetesa, visokog holesterola i drugih poremećaja.


model-2387582_960_720-cover Inovativna tehnologija za rešavanje dermatoloških problema man-641691_1280 Anksiozni ste? Jedite kisele krastavce cover www.cateringmadesimple.com Kako da u osam koraka zadržite dobru liniju woman-1320810_1280 Da li imate zdravu ličnost? · · · · ·