beautiful-blond-blonde-157728
U VAZDUHU · urban flash

Kakve žene vas najviše privlače: plavuše ili brinete? Ili ste možda veliki ljubitelj riđokosih? Uvreženo je mišljenje da muškarci ne mogu da odole plavušama, a da li je to stvarno istina, saznajte u nastavku teksta…

Novo istraživanje objavljeno u Žurnalu za socijalnu psihologiju je imalo za cilj da proveri ovu tvrdnju, a nakon podrobne analize, zaključeno je da su muškarci stvarno slabi na plavokose žene. Naime, istraživači sa univerziteta Ausburg u Minesoti su grupi od 110 muškaraca pokazivali slike žena različitih boja i dužine kose, i od njih su tražili da ih rangiraju po atraktivnosti, percepiranom godištu, zdravstvenom stanju i drugim kriterijumima.

Rezultati studije su pokazali da u odnosu na žene tamnije kose, plavuše su atraktivnije pripadnicima jačeg pola, a osim toga oni ih percepiraju i kao mlađe i zdravije osobe. S druge strane, muškarci ih takođe smatraju i više promiskuitetnim od drugih žena. Većina učesnika istraživanja su izjavili da bi izlazili sa ženama bilo koje boje kose, ali da im se one sa crnom bojom kose čine kao potencijalno najbolje supruge.

Možda je najveće iznenađenje ove studije činjenica da muškarci nisu izabrai preterano dugokose žene za najatraktivnije. Za njih je idealnije da njihove partnerke imaju kosu srednje dužine.

Naravno, zaključci ovog istraživanju su nastali na osnovu relativno malog uzorka od svega 110 pojedinaca pa ih iz tog razloga ne bi trebalo smatrati konkluzivnim.

page-fotografije 10 fotografija koje će vas sigurno zbuniti 97c10e68-2793-4627-99bc-2100ceae715f-stock_ab-8843 Šta kaže horoskop za upoznavanje novih ljudi u 2019? if_fruit_could_move_t Šta radi voće kad niko ne gleda? gallery-1513760405-hhhh Kako prevazići prazničnu depresiju? ·