photo-1514480657081-a987d9a45e90_cover
PULS GRADA · zdravlje

Možda ste već upoznati sa nekim zdravstvenim beneficijama redovnog vođenja ljubavi. Uvreženo je mišljenje da je seks dobar za srce, smanjivanje stresa i snižavanje krvnog pritiska. On takođe umanjuje rizik od pojave Angine pektoris i čira.

Složićete se da je ovo impresivna lista zdravstvenih beneficija, a sada joj možemo dodati još jednu stavku: lečenje glavobolje.

Debata o tome da li seks izaziva i pogoršava glavobolju ili umanjuje njene simptome je dugo bila u fokusu javnosti, posebno ako imamo u vidu da je fraza „imam glavobolju“ jedan od najčešćih izgovora koji se koristi kada nam nije do vođenja ljubavi. Sada, međutim, naučnici i istraživači imaju odgovor na ovu dilemu: seks leči glavobolje!

I ne samo to, svaki orgazam deluje blagotvorno na naš organizam. Bilo da uživamo u koitusu sa partnerom ili se samozadovoljavamo, naše telo će lučiti određene hormone, pre svega endorfin i oksitocin, poznate po svojoj sposobnosti da umanjuju bol i izazivaju osećanje blaženstva.

Ipak, istraživanja objavljena u medicinskim žurnalima su otkrila da seks ima pozitivno dejstvo na glavobolje samo u slučaju da se radi o migreni ili tenzionoj glavobolji. Ako vas muči klaster glavobolja, bolje je da potražite spas u lekovima. Vođenje ljubavi u tom slučaju sigurno nije dobra ideja.

Da sumiramo, seks je višestruko zdrava aktivnost koja dokazano deluje pozitivno na vaše fizičko i na vaše mentalno zdravlje. Ako već niste srećno zaljubljeni u vezi ili braku, bacite se brzo u potragu za partnerom. Vaše telo će vam sigurno biti zahvalno.

Dijeta i sladoled Kako da se ne ugojite: Nemojte držati dijetu Feroglobin sirup_COVER Feroglobin B12: Bez muke do dobre krvne slike Jointace collagen Jointace Collagen: Pomoć kod problema sa zglobovima www.designmadeinaustria.com Šta da jedete kako biste popravili raspoloženje · · ·