inteligencija
U VAZDUHU · urban flash

Nauka se odavno bavi pitanjem inteligencije i merenjem inteligencije. Nije znak natprosečne inteligencije samo visok IQ ili odličan uspeh u školi. Studije pokušavaju da svedu natprosečnu inteligenciju na prepoznatljive znakove.

Dakle, ako govorite više od jednog jezika, to je prvi znak natprosečne inteligencije. Ovo naravno nije uvek pravilo, ali učenje jezika uvek okupira mozak i pomaže pri sprečavanju razvoja Alchajmerove bolesti.

Ako ste najstarije dete eto vam još jedna šansa da ste pametniji od ostalih. Veći IQ kod starije dece je pokazatelj porodične dinamike i nije stvar genetike.

Studija sprovedena na 600 studenata pokazala je da su bolje rezulatate pokazivali oni koji su imali mačke a ne pse. Jeste, na svetu postoje dve vrste ljudi- ljubitelji pasa i ljubitelji mačaka. Ali, čini se da mačkoljupci prednjače u inteligenciji.

Ako ste levoruki to je odraz visoke inteligencije. Levoruki ljudi čine 10 odsto svetske populacije i studije su pokazale da su im kognitivne funkcije razvijenije od dešnjaka.

Svirate neki instrument? Da, i to je znak da imate više šanse da se nađete u klubu natprosečno intelientnih. A i ako ste veoma rano naučili da čitate, to se takođe smatra dobrim znakom.

Ako ste plavokosi, radije pijete vino nego pivo i često sumnjate u svoju inteligenciju, ne brinite, to su sve znakovi da ste natprosečno inteligentni. Dakle, dosta je viceva o plavušama, realno, ionako nisu smešni.

frajeri Najbolji frajeri kroz vreme foto izvor: pexels Kako da znate da se vaše prijateljstvo raspada eu Glasanje u Britaniji u slikama Umetnost feedbacka Umetnost feedbacka