plakati
KULTURA · film/TV

Čini se da postoji samo pet tipova filmksih plakata za romantične komedije i videćete ih u nastavku. Da li je to Holivudu ponestalo ideja kada je u pitanju vizuelna komunikacija? Zbog čega je toliko očigledno kako će izgledati plakat za romantičnu komediju? I zar ne bi trebalo da nas to prvo privuče i nagovori da odemo u bioskop?

Romantične komedije su, čini se, najviše šablonski žanr među filmovima. Čini se da je utvrđen recept koji donosi pare, pa se on stalno primenjuje, takoreći iz filma u film. Kao da se ne ulaže ni dovoljno novca ni napora da nešto bude drugačije kada su romantične komedije u pitanju. Čast izuzecima, naravno.

Tim koji dobija se ne menja, pa nije čudno što ni u promotivnim posterima za filmove ovog žanra nema izmišljanja tople vode. Čak su i plakati toliko opšti da čim ih vidite znate o kom filmskom žanru je reč. A čini se da ima pet tipova filmskih plakata za romantične komedije. Pogledajte u galeriji koji su to.

Tip 1-Leđa o leđaOtvori galeriju
Devdas-Indijski film Festival indijskog filma ljubavni slucaj Rimejk legendarnog filma „Ljubavni slučaj“ alo alo Po čemu ćemo pamtiti Gordena Kayea Nove serije TV preporuke: „The Mick“, „Incorporated“ i „The Halcyon“ · ·