Partner
U VAZDUHU · urban flash

Svaka veza ima uspone i padove i to je sasvim prirodno, baš kao i mogućnost da je jedan od partnera u određenom trenutku veze fantazirao o nekom drugom. To sve može biti i krajnje bezopasno i to onda kada se maštanje kreće u takozvanim zdravim granicama, ali kako da znate da li vaš partner preteruje u tome?

Stručnjaci kažu da je potpuno prirodno da u toku veze jedan ili oba partnera razviju zainteresovanost za nekog drugog i pomalo razmišljaju o njima. To ne mora da škodi vezi, pogotovu ukoliko su partneri potpuno iskreni jedan prema drugom, kada im deljenje toga čak može ojačati vezu. Međutim, postoji i ona vrsta ponašanja koja neće doneti ništa dobro. Ovo se može manifestovati na nekoliko prepoznatljivih načina.

Odjednom imaju nove hobije

Svako može u nekom trenutku otkriti nova interesovanja i hobije, a partneri bi to najbolje trebalo da znaju međusobno. Onda kada se to desi praktično odjednom i kada vam se čini da je to nešto što vašeg partnera nikada ne bi privuklo, treba ih pitati o čemu se radi. Fantaziranje o drugim ljudima može dovesti do želje za usavršavanjem i pronalaženjem zajedničkih interesovanja sa njima, što dovodi do novih hobija.

Često pominju nečije ime u razgovoru

Pričanje o nečemu ili nekome nije neobično, čak i kada se to ponavlja. Ako se radi o više tema, to je sasvim normalno, ali ako vaš partner u razgovoru stalno spominje nečije ime u pozitivnom kontekstu, to može biti znak da nešto nije u redu. Kada se razvije interesovanje za nekoga, on je često na umu, pa samim tim njegovo ime može nesvesno biti deo izgovorenih rečenica.

Zovu vas tuđim imenom

Omaška je greška kada nekoga nazovete tuđim imenom i ako se to desi samo jednom, potpuno je uobičajeno, ali se problem javlja kod ponavljanja. Po Frojdovoj teoriji, omaške se javljaju kada slučajno kažemo ono što stvarno mislimo. Ako vas partner nekoliko puta nazove tuđim imenom, naročito tokom seksa ili druge intimne aktivnosti, to je veliki znak da misle na nekog drugog.

Kriju svoj telefon ili računar

Privatnost je nešto što treba da postoji u svakoj vezi i ona je stvar dogovora. Ukoliko vaš partner odjednom krije svoj telefon od vas ili stavi šifru na računar, budite oprezni kako se ponašate. Najbolje da ništa ne zaključujete prerano jer možda planiraju iznenađenje za vas, ali možda i kriju dopisivanje sa nekim drugim.

Stalno proveravaju profile neke osobe

Na društvenim mrežama možete stupiti u kontakt sa mnogim osobama koje ne poznajete a koje će vam odgovarati na postove ili fotografije. To sve može biti bezazleno, ali u trenutku kada vaš partner proverava jednu osobu na svim njenim profilima, komentariše i lajkuje redovno, obratite pažnju na to. Možda i nema nikakve skrivene namere, ali mu to sve oduzima vreme koje možete kvalitetno da iskoristite zajedno.


5a1a365bf914c31f008b613e-960-720 Naučite ono što znaju svi produktivni ljudi naslovna Najlepši holivudski poljupci statue Čuvene mudre izreke Brusa Lija photo-1531983412531-1f49a365ffed 5 saveta o roditeljstvu koje ne bi trebalo da slušate · · · ·