oliver-curtis-volte-face-92_cover
U VAZDUHU · svet

Uzmite bilo koju poznatu svetsku znamenitost i potražite njene slike na internetu ili u svojim albumima, ako ste je posetili. Zar ne izgledaju sve fotografije isto? Naravno, znamenitosti su uslikane iz različitih uglova, ali svi aparati su bez izuzetaka upereni u njih. Kako bi izgledalo kada bi neko odlučio da im okrene leđa, i fotografiše ono što vidi ispred sebe. Da li bi ljudi prepoznali gde se nalazi?

Upravo to već pet godine radi britanski fotograf Oliver Curtis, a sve je počelo 2012. kada je tokom posete egipatskim piramidama, na trenutak okrenuo leđa jednoj od njih i bio fasciniran svime što je video u okolini. Odmah je odlučio da napravi nekoliko fotografija okrenut leđima velikoj znamenitosti i tu tradiciju je do danas nastavio na svim svojim putovanjima.

Pogledajte u našoj galeriji kako izgleda kada se fotografiše okrenutih leđa od velikih svetskih znamenitosti kao što su Stounhendž, Tadž Mahal ili Zid plača.

Tadž Mahal, Agra, IndijaOtvori galeriju
worlds-most-amazing-fountains-28-5931093905669__880_cover Najneverovatnije fontane na svetu SAM_0629-1024x664_cover Šarena groblja Meksika 036_Skygarden_Seoul_©Ossip_cover Seul: Napušteni auto-put je postao šetalište Automatski nacrt Šta to odvraća ljude od prelaženja ulice na crveno? ·