japan
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Kao i obično, najgenijalniji i najčudniji izumi dolaze iz Japana. Kotatsu je genijalni izum koji potiče iz daleke prošlosti, tačnije 14. veka i zapravo služi za zagrevanje kada je hladno. Koristi se i danas jer većina domova u Japanu nema dobru izolaciju i toplota brzo iščezava iz prostorija.

Jednostavno, kotatsu je niski drveni sto ispod kojeg se nalazi grejač a okružen je prekrivačem. Tradicionalno se kotatsu nalazio na jednom mestu u kući, ali sada, u moderno doba može da se premešta. Oko ovog genijalnog komada nameštaja cela porodica može da se skupi, a to se inače i radi. Kotatsu svakako ne služi samo da obezbedi toplotu. Njegova je uloga najsličnija onome što bismo nazvali porodičnim ognjištem, dakle, mesto na kojem svi ukućani provode lepe trenutke. Naravno, sam izgled se menjao tokom vekova, ali namena mu je ostala.
Ako vam još uvek nije jasno o čemu je reč, najbolje da pogledate fotografije u našoj galeriji. Osetićete i udobnost i toplinu i sigurno poželeti nešto tako u svom domu.

KotatsuOtvori galeriju
kanc Kancelarija kao mesto uživanja 3d Prva stambena kuća odštampana 3D štampačem bus Autobuska stanica gde se osećate kao kod kuće kuća Idealne nijanse za prostorije u vašem domu · · · · ·