BeFunky-collage (16)
KULTURA · film/TV

Miki, Mini, Paja Patak, Pinokio i još dosta Diznijevih junaka ima jedan zajednički asesoar – rukavice.

Iako postoje mnoge iznenađujuće činjenice o Diznijevim najpoznatijim junacima, stavljanje rukavica na animirane likove je zapravo prilično logičan potez.

Kratak odgovor na ovo pitanje je da je animacija intenzivan proces. Potrebno je vreme i preciznost za stvaranje likova koje poznajete i volite. Animatori su želeli da njihov posao postane lakši i brži uz nekoliko tehnika i caka. Jedna od ovih strategija je bila upotreba okruglih ivica umesto uglova. To je značilo i pojednostavljanje funkcija, kao što su ruke, kako bi proces animacije bio brži.

U godinama crno-belih crtanih filmova, razdvajanje šaka od crnih tela bilo je teško. Rukavice su bile lak način da šake lakše dođu do izražaja. Zapravo, Volt Dizni je možda prvi stavio rukavice na svoje likove. Kada su se animacije udaljile od crno-belih, Miki i njegovi prijatelji zadržali su svoje bele rukavice.

Pored održavanja animacije jednostavnim, Volt Dizni je rekao svom biografu Bobu Tomasu da rukavice postoje i iz drugog razloga, a to je želja da se humanizuje miš. „Nismo želeli da on ima mišje ruke jer je trebalo da bude više poput ljudskog bića”, rekao je Dizni Tomasu 1957. godine. „Dali smo mu rukavice. Pet prstiju je izgledalo kao previše na tako maloj figuri, tako da je dobio jedan. To je bio samo jedan manji prst za animaciju.”

page-glumci Predviđali su im svetlu budućnost, ali su oni nestali bez traga 57240643_2391494484227699_7340689890205499392_n 12. festival dokumentarnog filma Beldocs nebeska-tema-prica-o-vladi-divljanu-original-7261 Film o Vladi Divljanu „Nebeska tema“ u Sava Centru pjimage (10) Muzika iz filmova koju treba da slušate čak iako niste odgledali film · ·