Linolada palačinke
U VAZDUHU · nagradne igre

Nema greške, miris palačinke svi prepoznaju, a većina odmah i zamisli svoju omiljenu. Pravljena po formuli za savršene palačinke, koju su pre par godina osmislili matematičari sa Univerziteta u Volverhamptonu, ili ne, ova poslastica je uz lokalne specifičnosti osvojila ceo svet.

Iako su palačinke postale obavezni deo fastfood industrije, kao i obavezni deo restoranske ponude, ostale su i sinonim za lepo provedeno veče u kućnoj atmosferi u društvu najbližih. S obzirom da su jesen i zima idealno doba za druženje u kućnoj varijanti, palačinke su zaista odlična poslastica za goste.

Bilo da ste se vi dohvatili tiganja, ili to radi neko od vaših najbližih, verujemo da je poziv na palačinke uvek početak lepih druženja. Kako je priprema jednostavna, a receptura ne zahteva puno sastojaka, prepreke za ovu gozbu gotovo da ne postoje.

Sve je manje onih koji isključivo uživaju u „bakinoj recepturi“ za filovanje gde su mleveni orasi sa šećerom i domaći džem dobitna kombinacija, jer svet je otišao daleko u mnogim oblastima, pa i u filovanju ove poslastice. Danas, po mišljenju mnogih, idealna slatka palačinka ima kremni namaz sa punim ukusom čokolade i lešnika. Novi trend je da je ovaj namaz sada odlična baza na koju se dodaju finese: višnje, maline, banane, cimet, mleveni keks, mleveni lešnici, sladoled, šlag…

Podravkina Lino lada nougat, duo, milk i kokos

Palačinke će definitivno biti savršene uz jednu od Podravkinih Lino lada. Na tržištu Srbije u ponudi su Lino lada nougat (koja sada ima čak 13% lešnika), Lino lada duo (sa čak 10% lešnika), Lino lada milk (koja ima veliki procenat mleka – 18% i 9% najfinijih prženih lešnika) i Lino lada kokos (veličanstveno iskustvo za sve ljubitelje kokosa). Procenat lešnika je i te kako važan jer lešnici su odličan izvor minerala i vitamina, a kakao je izvor magnezijuma i antioksidansa. Imajući u vidu važan efekat lešnika, kompanija Podravka je unapredila recepturu povećanjem procenta lešnika i mleka, ali i osmislila nove i jedinstvene ukuse Lino lade. Za one koji bi da kombinuju nove ukuse recepti na portalu Coolinarika mogu biti i te kako od pomoći!

Alpinese Meggle namaz Meggle Alpinesse: Škola je gotova! Šta da doručkuju klinci? cover plazma Plazma za svaki put Thievery Corporation Arsenal vas vodi u BACKSTAGE sastava Thievery Corporation Zlatni pek Zlatni Pek – Zlata vredan keks za posni period · · · · ·