čokolada
PULS GRADA · gastro

Kada neko kaže čokolada, odmah krene voda na usta. Nema tu ni mnogo ubeđivanja, odmah se mulja ova omiljena poslastica po ustima, a retko ko obraća pažnju na njen izgled. O količini da i ne govorimo, nekad pojedemo zaista mnogo čokolade sasvim sami.

Priznajte, čak i kada ste bili na strogoj dijeti, varali ste pravilnu ishranu sa čokoladom. Mislite kad je crna nije tako štetna. Dobro, sada smo potvrdili- čokolada je neodoljiva. Ali, zato je tu Sarah Hardy, koja je uspela da natera i najveće čokoladoholičare da se zamisle pre nego što zagrizu svoju omiljenu poslasticu. Mislite da to nije moguće? Ova Britanka, poslastičarka je napravila čokoladu u obliku ljudskog srca, žabe, fosila, insekata, i sve to izgleda toliko realno da ne biste pomisli da je od čokolade.

Njene čokoladne skuplture su neverovatno realistične, a samo izgled može da odbija, jer su inače preukusne. Ipak, da li biste bez razmišljanja zagrizli bubu, pa makar ona bila i od čokolade? Više o prodavnici ovih slatkiša možete videti ovde, a u galeriji pogledajte još neke od bizarnih čokoladnih oblika.

Sarah Hardy, neverovatne čoko poslasticeOtvori galeriju

ljuto Ljubitelji ljute hrane žive duže? Viski (foto: google images) Istorija viskija: Od zabrane do zarade DVORISTE-46 Restoran Dvorište: Magija malih stvari CuFtNLVWAAE0p1J cover Bolivijska priča