Dalijeva grafika
KULTURA · art

Izložba „Božanstveni svetovi” otvorena je u saradnji sa Kućom legata i slovenačkim galerijama „Kos“ i „Deva Puri“ i trajaće do 27. marta.

Na ovoj izložbi imaćete priliku da vidite više od 240 Dalijevih najpoznatijih grafičkih listova, među kojima su i dela iz njegovih najobimnijih opusa – „Božanstvena komedija“ i „Biblija Sakra“, zatim „Dalijevi konji“, kao i „Hommage a Leonardo da Vinci“.

Kroz ove Dalijeve grafike, posmatrač se upoznaje sa sadržajem Biblije i Božanstvene komedije, zbog čega ova izložba ima specifičan edukativni karakter, a zbog same tehnike, ovi radovi zauzimaju vrlo posebno mesto u Dalijevom stvaralaštvu. Pored ovih grafika, moći ćete da vidite i dekompozicije „Božanstvene komedije“, zatim različite tapiserije, sklupture, medalje, kao i bronzani reljefi.

Izložbu možete posetiti od utorka do nedelje, od 10 do 20 časova.

Davide Trabucco se poigrao umetničkim delima iz različitih perioda Maštoviti kolaži koji spajaju prošlost i sadašnjost Bauhaus - maskenbal u školi Revolucionarne dvadesete: Maskenbal u Bauhaus školi cover1 Pitanje o umetnosti Slike Milesa Davisa Skoro zaboravljene slike Milesa Davisa