Poklon za Dan zahvalnosti
KULTURA · art

Dan zahvalnosti je tradicionalni severnoamerički praznik, koji se slavi u okviru žetvenih praznika. Svakog četvrtog četvrtka u novembru u SAD-u slavi se „Thanksgiving“ sa kojim je zahvaljujući popularnoj kulturi upoznat gotovo čitav svet. Umetnica Hannah Rothstein je odlučila da umesto bogate trpeze sa čuvenom ćuretinom na svoje tanjire iznese prava mala umetnička dela.

Rothsteinova je izabrala 10 likovnih klasika, čiji su stilovi bili i ostali prepoznatljivi te je uključujući i svoj lični potpis od hrane napravila različite slike u tanjirima. Neki, poput Jacksona Pollocka su se odlično uklopili u njen koncept, ali se Hannah pomučila, pa nam je pored apstraktnih dala i uvid u to kako bi izgledale slike Van Gogha ili Pabla Picassa u tanjiru. Pogledajte našu galeriju i otkrijte ko se još nalazi među odabranim slikarima i njihovim izrazima na prazničnoj trpezi.

Piet MondrianOtvori galeriju
Tajni životi pop art junaka Tajni životi heroja pop arta umetnost i ekologija Umetnost i životna sredina Imati i nemati Jelovnik bogatih i siromašnih: Imati i nemati Slavko Krunić Izložba Slavka Krunića „Bijenale odmetnica“ u Galeriji 212 · · ·