photo-1513096155793-04ca16dad383 (1)
PULS GRADA · aktuelno

Vikend počinje ranije ako živiti u Velikoj Britaniji! U toj zemlji je danas neobičan praznik pod imenom Nacionalni dan izlaska sa posla u 16h. Moramo priznati da nam to zvuči kao nešto što je smislio lenji radnik koji nije mogao da izdrži da završi svoju smenu od 9 do 17h pa je odlučio da „ukrade“ jedan sat i izađe ranije.

Ideja zapravo potiče od britanskog ogranka kompanije Red Bull. Oni su na ovaj način želeli da promovišu „pametan rad“, nasuprot „vrednog rada“ ili kako su oni to opisali u izjavi zaposlenima: „Mi znamo da svaki dan vredno raditi za našu kompaniju. Ponekad i više nego što morate kako bi završili posao do kraja. Iz tog razloga želimo da vam se ovog petka 14. septembra odužimo i skratimo vam radno vreme za jedan sat.“

Na profilima društvenih mreža britanskog ogranka Red Bulla objavljen je hešteg #4pmFinish, koji je ubrzo prihvaćen i od strane zaposlenih u drugim kompanijama. Oni su, naravno, želeli da na taj način izvrše pritisak na svoje nadređene kako bi i njima bilo skraćeno radno vreme ovog petka.

Dobra vest je da su mnogi šefovi prihvatili predlog pa su odlučili da produže vikend svojih zaposlenih za jedan sat. Neke od njih će čekati iznenađenje kada danas dođu u kancelariju budući da se Red Bull obavezao da kompanijama koje su prihvatile njihovu ideju obezbedi paket svojih napitaka kako bi im pomogli da preguraju poslednjih par sati rada.

Kao što se moglo očekivati, na društvenim mrežama su se ubrzo pojavili pozivi da svaki petak bude Nacionalni dan izlaska sa posla u 16h. Ne verujemo da će njihov zahtev biti prihvaćen, ali je ohrabrujuće da su neki poslodavci samoinicijativno krenuli da sprovode ovo pravilo. Svako ko je zaposlen zna da je radni petak dan koji najsporije prolazi. Šta fali da se smanji za jedan sat? Nije da smo lenstvovali prethodna četiri dana. Šefovi imajte milosti!


Rajićeva popusti Kupoholičarke, da li ste spremne? collage 8 stilskih lekcija sa Nedelje mode u Njujorku MASTERCARD x LAGUNA Klikom do knjige u septembru Qatar Airways Qatar Airways inspiriše putnike da započnu avanturu · ·