spiraling-treetop-walkway-effekt-denmark-5GL-999x500
U VAZDUHU · svet

Arhitektonski studio EFFEKT je dizajnirao savršeno mesto za one koji vole pešačke ture i uspone, ali i one koji uživaju da na Instagramu postuju fotografije koje će imati mnogo lajkova! Reč je o zdanju koje vam omogućava da iz ptičje perspektive uživate u predivnoj danskoj šumi…

Inicijalna ideja je bila da se onima koji uživaju u prirodi ponudi da je posmatraju sa velike visine, ali na otvorenom i da tako uživaju u lepotama okruženja, ali na jedan malo drugačiji način. Centralni deo ovog zanimljivog kompleksa jeste visoka kula (45m), nalik na osmatračnicu, koja na svega sat vremena, južno od Kopenhagena pruža savršen ugođaj iz ptičje perspektive svima koji vole prirodu i uživaju u tome da joj se uvek ponovo vrate.

Ovaj kraj je brdovit, tako da je ovakav kompleks idealan jer vam brdo neće zakloniti pogled, a ukoliko volite da pešačite, samo napred, tura je zamišljena tako da uz uspon prolazite pored nekih od najstarijih drveća ove regije.

Budući da je sam toranj napravljen tako da je prostor otvoren u čitavih 360 stepeni, gde god da se okrenete uživaćete u beskrajnom zelenilu i miru.

Spiralna osmatračnica u DanskojOtvori galeriju
1-113cover Klaustrofobični domovi Pekinga illustrated-linguistic-tree-minna-sundberg-5 Ilustrovano stablo jezika pokazuje kako smo povezani pagecover Restrikcije u fotografisanju u različitim zemljama sveta Vulkanska lava: Fascinantni snimci neverovatnog prirodnog fenomena Fascinantni snimci vulkanske lave · · · · ·