Deca sa svojim omiljenim igračkama
PULS GRADA · deca

Fotograf Gabriele Galimberti autor je knjige „Toy Stories: Photos of Children From Around the World and Their Favorite Things“ u kojoj se nalaze zanimljivi portreti dece sa njihovim omiljenim igračkama.

Dok je radio na serijii fotografija o couch surferima za jedan italijanski magazin, Galimberti je došao na zanimljivu ideju da ispred svog objektiva postavi dečake i devojčice sa najdragocenijim stvarima koje poseduju. Kako kaže, njegova želja je bila da pokaže raznolikosti u načinu života, ali i da potvrdi činjenicu da deca beskrajno uživaju u igri gde god da su rođena. Galimberti je zarad ovog projekta proputovao 58 zemalja širom sveta, a svuda je uspevao da pronađe interesantne mališane koje je zatim fotografisao u društvu njihovih pažljivo aranžiranih igračaka; ovakva vrsta geometrije se pojavljuje i u autorovim ranijm radovima, a on tvrdi da mu je uvek neobično važno da uspostavi neku vrstu reda i jasne kompozicije. Galimberti je radeći na ovoj seriji veoma uživao, ali kaže kako ga je neverovatno iznenadilo razumevanje dece za njegovu ideju, te da su mu svuda vrlo rado pozirali. Još jedan zanimljiv podatak koji je autor podelio je da su bogatija deca sa kojom je radio bila posesivnija i da im nije bilo svejedno da neko dira njihove stvari. Sve fotografije koje je Gabriele Galimberti napravio objavljene su u knjizi Toy Stories: Photos of Children From Around the World and Their Favorite Things, a neke od njih možete pogledati u našoj galeriji.

Abel, 4 (Meksiko)Otvori galeriju
Fukushima Junior Orchestra Koncert mladih muzičara iz Japana i Srbije Dečiji sajam Prolećni dečji sajam u Beogradu Kreativne dečije sobe Izuzetno maštovite dečije sobe Kolibri Koncert povodom 50 godina dečijeg hora Kolibri · · · · · · ·