Dečja filharmonija
KULTURA · muzika

Dečja filharmonija obeležiće jun, mesec muzike, svojom turnejom po gradovima Srbije. Kao deo projekta fondacije „Deca deci“ članovi ove interesantne filharmonije nastupaće na trgovima sa svojim vršnjacima iz gradova-domaćina. Svi koncerti biće besplatni a umesto ulaznice biće dovoljno poneti limenku – pet ambalažu.

Promocija muzičkog obrazovanja je jedan od glavnih ciljeva filharmonije, ali su svake godine osmišljene i dodatne teme, a ove godine posebna misija jeste podizanje ekološke svesti kod dece i roditelja o očuvanje životne sredine.

Čanovi Dečje filharmonije su talentovani đaci nižih i srednjih muzičkih škola iz Beograda, dobitnici nagrada na prestižnim domaćim i međunarodnim takmičenjima. Neki od njih su dugogodišnji korisnici instrumenata fondacije „Deca deci“, koja na taj način pomaže njihovo školovanje i profesionalno napredovanje. Dečja filharmonija osnovana je 2007. godine uz podršku Skupštine grada Beograda, a na inicijativu LPT grupacije, sa ciljem da se kroz promociju klasične muzike i društveno odgovornog ponašanja okupe najtalentovanija deca u simfonijski orkestar. Svojim aktivnostima fond podržava razvoj i školovanje mladih muzičkih talenata Srbije i popularizuje muzičko obrazovanje i klasičnu muziku. Sa ciljem stavaranja šire platforme za kulturnu razmenu i povezivanje najmlađih, fondacija “Deca deci” je od prošle godine proširila aktivnosti na region, oformljen je i regionalni dečji orkestar koji čine deca iz 5 gradova: Beograda, Zagreba, Ljubljane, Sarajeva, Skoplja. Sva deca nastupaju zajedno.

Turneja se realizuje uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, u saradnji sa muzičkim školama iz sedam gradova Srbije i uključiće muziciranje i povezivanje dece uz zajedničke nastupe i nastupe solista. Na repertoaru će se naći prepoznatljiva muzika filmskih hitova kao što su Roki, Pirati sa Kariba, Lovac na jelene, Ratovi zvezda, Šindlerova lista i drugih.

Raspored turneje obuhvata sledeće gradove: Zrenjanin (18.06. u 12.00 h), Novi Sad (18.06. u 18.00 h), Beograd (21.06 u 18.00 h), Niš (25.06. u 12.00 h), Kruševac (25.06. u 18.00 h), Požarevac (26.06. u 18.00 h).

Forest Fest Forest Fest – muzički festival koji spaja ekologiju, turizam i umetnost Lithium-SHEFITA-Nirvana-cover-hqdefault.jpg Nirvana sreće Orijent: „Lithium“ na izraelski način Ženijalno stejdž Ne propustite „Ženijalni stejdž“ na Mikser Festivalu Fusion bina Exit Exit 2016: Fusion bina spaja boje regiona i celog sveta · ·