cover www.mymydiy.com
PULS GRADA · deca

Uz malo stolarskog umeća, osećaja za dekoraciju, kreativnosti i dobre volje, ovog leta vaši najmlađi mogu imati kutak za sebe. Dečje kućice dozvoljavaju im da se osamostale, a vama pružaju malo slobodnog vremena dok se oni u njima zabavljaju, odmaraju i uče. Na internetu ćete naći mnoštvo tutoriala koji će vas korak po korak voditi u izradi ovakvih kućica, a takođe ih možete naručiti i već gotove. Mi vam, pak, dajemo par predloga koji će vam pomoći pri izboru njihovog stila i izgleda.

Indijanski šator

Igranje oko vatre, uz pečeni kukuruz i slezove kolačiće u istoj, sasvim je prigodna aktivnost za lepe večernje trenutke. Sve što vam je potrebno kako bi ovakva idila bila potpuna, jeste budno roditeljsko oko i klasičan trouglasti šator. Njega je svakako lako nabaviti, a osim platna možete sastaviti drvenu konstrukciju, koja će biti trajnija i odolevati lošem vremenu. Kampovanje pod zvezdama postaće glavna atrakcija, a ovakve šatore podjedanko vole i dečaci i devojčice.

Vila u barbi stilu

Ako devojčice obožavaju kućicu za lutke i barbike, sigurno će voleti i jednu takvu veću, predviđenu isljučivo za njih. Ne samo da će ovakva konstrukcija ulepšati opšti izgled vašeg dvorišta, već će i komšijska deca obožavati da se pridruže zabavi. Izgled kućice može dosta varirati u odnosu na ovu temu, a sve zavisi da li vaše ljubimice više vole jarke boje i šljokice, ili pastelnije nijanse i rustičniji stil.

Mini igralište

Deca često znaju da budu hiperaktivna i razigrana, a samim tim odlasci na igralište postaju obavezna aktivnost. To ume da umori svakog roditelja, pa je idealno rešenje da mini igralište napravite u svom dvorištu. Dovoljno je da na kućicu nadovežete ljuljašku, tobogan, penjalice i klackalicu, pa će tako mališani imati mesto za beskonačnu igru, ali i mesto za odmor. Fizička aktivnost svakako je dobra za klince, a vama će sve vreme biti na oku, dok bezbrižno ispijate pićence u hladu.

Kutak za genijalce

Svako dete je, bez sumnje, pametno i nadareno, ali ima i onih koja su izrazito naklonjena učenju i kreativnom stvaranju. Njih je potrebno dodatno podstaći i stimulisati, pa će kućica u kojoj na miru mogu da čitaju, crtaju, sviraju instrument ili slikaju, posebno biti važna za njihov dalji razvoj. Opremite je u skladu sa interesovanjem koje dete posebno pokazuje, i ne zaboravite na policu s knjigama, radni sto i stolicu, tablu i krede, globus, štafelaj, fotografije, cveće…

Kućica u kući

Oni koji nemaju dvorište, a želeli bi ovakav prostor za svoju decu, neka ne brinu. Postoje razne varijante minijaturnih kućica i za stanove, koje mogu biti deo dečje sobe ili neke druge prostorije. Najvažnije je kako ćete osmisliti konstrukciju, a ovo je posebno pogodno ukoliko želite da postignete dva nivoa – jedan za spavanje, a drugi za učenje i igru. Tako ćete maksimalno iskoristiti prostor, i podeliti ga u više funkcionalnih segmenata, pa će vaš mališan imati svoj kutak u kom će se osećati posebno i ušuškano.

Father-cover Tata je aranžirao ćerkine školske obroke po uzoru na njene crteže 729410-HQ--XVQyhen_D0xZmCO579ftHyGPJQG1GtUikU9zwSQ-1523948258-1524632147-728-8ee00ebc69-1526903787 10 fotografija dece koja čine humana dela page-drustvene-igre Izbacite dosadu iz kuće uz dve nove društvene igre! BUDI2_ Bijenale dečjeg umetničkog izraza u Pančevu · · · · · · · ·