cover
PULS GRADA · deca

Na početku meseca oktobra, unapred se radujemo proslavi “strašnog” praznika, poznatog kao „Noć veštica“. On je pravo vreme da se zabavite sa svojom decom i pomognete im da se na kreativan način oslobode strahova. Zato vam u nastavku predlažemo tri dekoracije koje možete praviti zajedno sa njima. U slučaju da ne slavite ovaj praznik, iskoristite ih za neku drugu priliku, proslavu, ili jednostavno kao povod da se družite sa klincima.

Čudovište u čaši

Za početak evo jedne vrlo proste i nadasve ukusne dekoracije za sokove ili bezalkoholne dečje koktele. Tokom slavljenja Noći veštica slatkiši su apsolutno neizostavni, pa zašto se onda malo ne biste poigrali sa ukusnim šarenim i smešnim gumenim bombonama. S obzirom da su one glavne u ovoj dekoraciji, koja se sastoji od slaganja i nizanja, potrudite se da nađete one što strašnije. To znači da su obavezne bombone u obliku crva, glista, očiju i vampirskih zuba.

Materijal

Razne gumene bombone
Dugački drveni štapići (nalik onima za roštilj)

Počnite da slažete i nižete bombone na štapiće po nekom logičkom redosledu, kako bi sve skupa što više ličilo na nekakva začudna čudovišta. Ako ne želite da vaše dete unosi toliko šećera, onda sok zamenite običnom vodom, koja će utoliti žeđ nakon konzumiranja ovih gumenih bombona. A dok deca ne gledaju, uzmite i vi par štapića pa ih ubacite u pravi koktel i poslužite prijateljima.

Džinovski pauk

Bube stvarno znaju da budu grozne, ali pauci posebno. Ako dobro razmislite, oni su baš kao i izrezbarena bundeva neizostavni deo dekoracije za Noć veštica. U realnosti jedno tako neprijatno stvorenje može postati izuzetno dopadljivo, samo ako uz par stvari koje vam stoje nadohvat ruke pustite malo mašti na volju.

Materijal

Naduvani crni helijumski baloni
Crne trake za čišćenje cevi
Providni selotejp
Ukrasna traka

Pošto sami, ili u obližnjoj radnji za dekoraciju i opremu za žurke, napunite balone helijumom, ostavite ih sa strane. Onda uzmite crne trake za čišćenje cevi, pa pošto su lako savitljive oblikujte ih tako da izgledaju kao paukove noge. Uz pomoć providnog selotojpa zalepite ih sa leve i desne strane balona, tako da štrče. Sada samo upotrebite ukrasnu traku po izboru da zavežete balone, i pustite ih da se zakače na plafon kao pravi džinovski pauci.

Viseći duhovi

Deca vole da se plaše, slušaju strašne priče, a posebno one o duhovima. I dok je umerena doza straha zabavna i prihvatljiva, ne treba previše podsticati hororične asocijacije, kako deca kasnije ne bi razvila ozbiljnije strahove. Zbog toga treba razbiti iluziju, pa će pravljenje ovih milih, dragih i simpatičnih duhova pomoći u tome. Kada dođe Noć veštica, okačite ih da vise po stanu ili kući, i biće to jedna grupa dobrih duhova koja će vas čuvati.

Materijal

Sunđeraste loptice
Čipka
Gaza
Beli kanap
Šivaće igle sa crnim vrhom
Veća šivaća igla

Svaku lopticu uvite u parče gaze i čipke, pa zavežite kanapom oko “vrata” duhova. U lopticu zabodite po dve igle sa crnim vrhom koje će imitirati oči duha. Većom šivaćom iglom provucite kanap kroz vrh loptice, iliti glave, te ga zavežite u čvor, a onda isecite kanap na željenu dužinu i okačite/zavežite duhove da vise u prostoru.

DAN_6638 14. KIDS FEST: Moja filmska zvezda Startapkidz Generacija Z, spremna za svoju budućnost naslovna Upoznajte jetije u novom animiranom filmu „Stopalići” Nickelodeon Nickelodeon Play i omiljeni dečiji junaci u Telenoru · · · · · ·