panorama-footer34
U VAZDUHU · grad

Centar za kulturne inicijative u maju navršava deset godinu postojanja. Za to vreme realizovan je veliki broj programa u kojima je učestvovalo nekoliko hiljada Beograđana i gostiju Beograda. Jedan od najpopularnijih programa je „Književni vodič kroz Beograd“.

I ove godine, sedme po redu, organizovane su šetnje koje prate stvaralačke i životne tragove Milorada Pavića, Svetlane Velmar-Janković i Moma Kapora. Dvočasovni besplatni programi realizovaće se petkom u 17 časova. Prvi od njih, „Tragom Milorada Pavića“, započinje 29. maja u ulici Braće Baruh 2, i ponoviće se 19. juna. Program „Tragom Svetlane Velmar-Janković“ izvodiće se 5. i 26. juna, okupljanje je u ulici Svetozara Markovića 21. Najzad, šetnje „Tragom Moma Kapora“ dešavaće se 12. juna i 3. jula, a započinjaće u Nebojšinoj ulici broj 18.

Alternativni Beograd Alternativni Beograd: Mainstream je out Važno svedočanstvo o životu prestonice aktuelno i danas: roman „Terazije” Drugačiji Beograd: Skriveni dragulji popularne kulture ghfg Share a ride! maj mesec matematike „Maj mesec matematike“ u Beogradu po četvrti put