Modern Toilet restaurant
PULS GRADA · gastro

Od restorana u kome rade samo blizanci, do ručavanja u toaletu, ne zna se koji je od ovih restorana čudniji.

Od restorana u kome rade samo blizanci, do ručavanja u toaletu, ne zna se koji je od ovih restorana čudniji.

Deset najčudnijih restorana na svetuimg-modern-toilet-restaurant-001.jpg

Magic Restroom Cafe, Los Anđeles
Umesto na stolicama, posetioci ovog čudnog restorana sede na WC šoljama. Što nije ništa u odnosu na sličan restoranu na Tajvanu, nazvanom Modern Toilet, koji kombinuje azijsku i zapadnu hranu i servira je u posudama koje liče na spomenute WC šolje. Jedno od jela se nudi pod nazivom „Zatvor“. 

Deset najčudnijih restorana na svetuimg-the-twin-stars-diner-employs-identically-dressed-siblings-to-serve-its-hungry-clients-with-food-and-drink-.jpg

Twin Stars Diner, Moskva
U restoranu Šinok u Moskvi naićićete na koze, dok restoran Blue Elephant ima specijalno ugrađen vodopad, a ako svratite u Twin Stars Diner svi zaposleni – u kuhinji, kelneri, barmeni su identični blizanci. Ovaj koncept je pozajmljen iz starog sovjetskog filma u kome devojka završava u nekom drugom svetu kome sreće svoju identičnu bliznakinju. 

Le Refuge des Fondues, Pariz
Ako odlučite da naručite vino u ovom restoranu, dobićete ga u bočici za mleko za bebe sa cuclom. Gazda očigledno ne želi da plaća porez, na serviranje vina u čašama, koji postoji u Francuskoj.

Carton King, Taičung siti, Tajvan
Razočaran prisustvom plastike u modernom životu, vlasnik ovog restorana napravio je restoran od kartona. Od stolica, zidova do pribora za jelo, sve je napravljeno od braon kartona za kutije. Pušenje u restoranu se ne preporučuje. 

Barbie restoran, Taipei, Tajvan
Restorani koji su inspirisani igračkama nisu novost – u Seulu na primer postoji više Hello Kitty kafića. Ono što čudi u vezi sa roze restoranom i kelnericama koje nose plastične svetlucave ukrase na glavi je što se niko ranije nije setio da napravi restoran posvećen Barbiki. 

Royal Dragon, Bangkok
Ovaj tradicionalni thai restoran je poseban zato što može da ugosti 5.000 ljudi o kojima brine 100 zaposlenih. Kelneri, njih 540, poslužuju goste na rolerima. 

Deset najčudnijih restorana na svetuimg-heart-attack-grill-las-ve-008.jpg

The Heart Attack Grill, Las Vegas
Poznato je da Amerikanci vole velike porcije – Heart Attack Grill im izlazi u susret nudeći ogromne burgere uz pomfrit koji je pržen u svinjskoj masti. Kelnerice rade u kostimu bolničarki, ali nije poznato da li imaju obuku za to, u slučaju da neko od gostiju stvarno i dobije infarkt. 

Drakulas and Witches in Britches, Melburn
Večera u ovom restoranu počinje sa koktelom u Grobljanskom laundžu, a zatim sledi vožnja vozom sa duhovima, a jedna od opcija predjela je čorba od bundeve „sa začinima ubranim u veštičinoj bašti.“

Onkel Taa, italijanski Tiroli
Skriven u selu u italijanskim Tirolima, ovaj restoran nudi tipičnu centralno evropsku hranu, uz specijalan dodatak – čak 20 jela je napravljeno od puževa, čije gajenje predstavlja strast vlasnika restorana. U okviru restorana je i muzej posvećen Habzburškoj monarhiji i caru Francu Jozefu. 

Soldatenkaffee, Bandung, Indonezija
Verovatno restoran sa najgorim ukusom …. za sve. Vlasnik restorana prikazuje Hitlera i nacizam kao deo pop kulture, pa u ovom lokalu rade kelneri obučeni u Naci uniforme. Možete da jedete nemačke naćose, curry wurst i Ness pticu, iako nam nije poznato šta ustvari ona predstavlja, dok vas za zida gleda Hitler, čijim je slikama oblepljen restoran.  Vlasnik restorana Henry Mulyana je bio iznenađen reakcijama svojih sugrađana, jer on ne obožava Hitlera „već samo voli vojničke uniforme i suvenire iz rata.“

caffeine-coffee-coffee-beans-coffee-cups-drinks-fresh-new-hd-wallpaper.jpg Trikovi i saveti za savršenu šoljicu kafe mcd2.jpg Gurmanski McDonalds platejoy.jpg Zdrava hrana na vrata healty_cake.jpg Da li je ovo najzdravija torta na svetu?