collage
PULS GRADA · aktuelno

Posao di-džeja oduvek se činio kao lak i zabavan. Što je još važnije, put do uspeha nije bio dug i često je bilo dovoljno samoučenje. Međutim, od napretka novih tehnologija, otvaranja Youtube kanala, online akademija, situacija se vidno promenila. I ne samo to, nove vesti učinile su da porazmislimo o sistemu obrazovanja i ponudi istog na tržištu (rada?). Sada su na ceni nove veštine i znanja, kao i praćenje muzičkih trendova i tendencija.

Današnji tekst donosi vam priču o 4 momka, koja su rešila da odu korak napred, i steknu diplomu, koja nije usko povezana sa muzikom i poslom kojim se veoma uspešno bave.

Shiftee

Ovaj mladi Njujorčanin svojevremeno je bio promoter muzičkih instrumenata koji dolaze sa različitih krajeva sveta. Imao je izlet i u druge oblasti, i razne muzičke pravce. Diplomac je Harvarda, gde je studirao matematiku, a radio je kao gostujući profesor u srednjoj školi, na predmetu koji se bavi istorijom, kulturološkim fenomenom i tehnikama di-džejinga. Suvišno je reći da je majstor svog zanata.

Mason Bates

Ovaj vrsni umetnik stekao je svetsku slavu kao kompozitor i di-džej tehno muzike. Studirao je na Univerzitetu Kolumbija, i stekao dve diplome, u oblasti komparativne književnosti i komponovanja. Međutim, tu nije kraj, jer smatra da od viška škole i znanja, glava ne boli.

DJ Spooky

Pol D. Miler poznatiji kao DJ Spooky, karijeru je gradio nastupima na prestižnim kulturnim i muzičkim događajima. Pamte se njegova izvođenja u muzejima, koncertnim dvoranama i galerijama, koja su privlačila nešto stariju publiku. Njegova interesovanja su jezici i filozofija, te je studirao i stekao diplomu društvenih nauka. Bavi se raznim istraživanjima kada je muzika u pitanju, na primer zvucima koje proizvodi led na Antarktiku.

Moby

Ovaj di-džej ima razna interesovanja. Borac je zaštitu prava životinja, kao i fotograf. Naravno, svi ga bolje poznaju kao čoveka koji je zadužen za dobre žurke i provod širom sveta. Studirao je, kao i neke druge njegove kolege, filozofiju.

Uniqa i vaterpolo Novi promoteri Uniqa osiguranja Vanessa-Paradis-jeune-mariee-radieuse-avec-Lily-Rose-et-Penelope-Cruz-au-defile-Chanel-Couture Lepotice na reviji modne kuće Šanel u Parizu sofest otvaranje 04 Otvoren je 47. Sofest Obrazovni sistem Equilibrio - fotografija za junsko izdanje City magazina EQUILIBRIO: Letnji premium kursevi stranih jezika – POPUST 50% · · ·