romnic83-illustration000
KULTURA · art

Roman Nikoloso je mladi francuski umetnik koji je odrastao na jugu ove zemlje. Stekao je obrazovanje kao industrijski dizajner, a oduvek je voleo da crta i stvara nešto svoje. Pre tri godine započeo je jedan zanimljiv projekat.

Tada se preselio u Sidnej i inspirisan raznim bojama ove zemlje, poželeo je da ispriča svoju priču magičnim spajanjem svakodnevnih prizora sa digitalnim crtežima. Inspiracija mu obično dolazi neposredno nakon što napravi neku fotografiju, tako da skoro ništa ne planira unapred. Umetnost i stvaranje su oduvek bili važni u njegovom životu, a i uvek je voleo da svet zamišlja ne neki drugi način.

Ovaj projekat postao je način da ostvari baš to, da napravi nešto što se nalazi na pola puta između stvarnog i nestvarnog. Na svakom od dela nalaze se bele linije koje služe kao granica između ova dva sveta. Tokom karijere, najviše su ga inspirisali Baskijat, Klimt i Frenk Lojd Rajt. U narednoj galeriji možete videti neke od njegovih radova, a ako su vas oni zaintrigirali, možete posetiti i Romanov Instagram nalog.

Između stvarnog i izmišljenogOtvori galeriju
VIZUALI FB „Videlo sveta” – Vinaverovi dani evropske kulture jeff-koons-rabbit-234a Džef Kunsov „Zec“ prodat za neverovatnih 91,1 milion dolara page-cover Umetnica koristi leđa svoje devojke kao platno za svoje 3D ilustracije Naslovna fotografija - autoportreti Fride Kalo i Vinsenta van Goga (foto unifatea.com.br, wikimedia.org) Moć autoportreta: Kako je 10 poznatih umetnika predstavilo sebe? · · · ·