Kynodontas
KULTURA · film/TV

Ova nepresušna i interesantna tema obrađivana je mnogo puta u istoriji filma, a mi vam predstavljamo nekoliko nezobilaznih ostvarenja kada se radi o provokativnim i problematičnim porodičnim pričama.

1. PINK FLAMINGOS (John Waters)

Neponovljiva groteskna estetika čuvenog američkog reditelja ovaj put uokviruje priču o Divine koja sa svojim partnerom, sinom delikventom i mentalno zaostalom majkom živi u prikolici. Uz pristojnu dozu incesta, ubistva i droge, čini se da disfunkcionalne porodice ne idu mnogo dalje od ovoga.

2. KYNODONTAS (Yorgos Lanthimos)

Ova priča govori o ekstremnom paru roditelja koji je otišao zaista predaleko da bi „zaštitio“ svoje troje dece. Dve sestre i brat, naime, nikada nisu napustili ovo veliko imanje, a grčki film bavi se njihovim životima na potresan način ovenčan mračnim humorom.

3. THE DREAMERS (Bernardo Bertolucci)

Snimljen po romanu The Holy Innocents Gilberta Adaira, ovo čuveno ostvarenje prati američkog studenta zaljubljenog u film koji biva uvučen u neobično snažan i čudan odnos brata i sestre.

4. THE GREY GARDENS (Albert i David Maysles)

Za razliku od prethodno navedenih filmova koji su igrani, ovo je fantastični dokmentarac iz 1976. godine koji istražuje odnos majke i ćerke na velelepnom posedu u Istočnim Hemptonima.

5. VIRGIN SUICIDES (Sofia Coppola)

Potresna ekranizacija debitantskog romana Jeffreya Eugenidesa prati priču o pet sestara u tinejdžerskim godinama od kojih se jedna ubija, a ostale se – sa tragičnim ishodom – tokom filma bore sa svojim roditeljima i spoljašnjim svetom.

Divergentni Ekskluzivni trejler za „Divergentne“ American Horror Story: The Coven TV recenzija: Američka horor priča (treća sezona) Paul Thomas Anderson Joaquin Phoenix Paul Thomas Anderson snima film po romanu Thomasa Pynchona Montevideo, vidimo se Tema: Novi srpski blockbuster