Diva Medical
U VAZDUHU · promo

U januaru ove godine u Berlinu je održana VI Evropska škola Dermato-Onkologije (ESDO), u organizaciji Evropske Asocijacije Dermato-onkologa (EADO), u kojoj je uzela učešće i naš dermatolog dr Sunčica Živković, član EADO-a .

Tema je rastući broj obolelih od karcinoma kože, prevencija, dijagnostika i najnovija terapija i metastaskih tumora kože. Dijagnostika se pre svega odnosi na pravovremene i detaljne dermatološke preglede svih promena na koži, njihovo praćenje ili uklanjanje shodno tipu i karakteru promene. Pregledi podrazumevaju korišćenje dermatoskopa, kao i druge dijagnostičke metode i instrumente. Akcenat je stavljen na takozvane ružičaste tumore kože što podrazumeva amelanotične odnosno ne pigmentovane melanome, kao i na brzorastuće melanome. Ovi netipični melanomi upravo predstavljaju najveći dijagnostički izazov za dermatologe.

Tema su takođe bili i akralni melanomi šaka i stopala, melanomi sluzokože, usne duplje i genitalija, kao i melanomi oka.  Nezaobilazna tema svakako je lečenje tumora kože kako hirurško ,tako i nehirurško (krioterapija, radiotalasna hirurgija, lokalna medikamentozna terapija). Prezentovana su iskustva i rezultati u primeni cistotatika, kao i zračne i najnovije imunološke terapije.

Naš tim dermatologa ima višedecenijsko iskustvo u pregledu i dijagnostici svih promena na koži. Ponosni smo na činjenicu da pratimo sva svetska dostignuća i novine u oblasti dermatologije i dermatohirurgije.

oglas za CM - FINAL-1-cover Apoteke Mint: Stručnost i iskustvo Filip Travel Festival popusta u Filip Travelu VLAD8109-scover UNIQA donirala 1,5 miliona dinara ustanovama širom Srbije Specijalnelimenke-Zajecarskopivo Otvorimo zajedno Narodni muzej! · · · ·