DIVA laser centar savetnik
PULS GRADA · lepota

Da li volite u ovim hladnim zimskim danima da popijete šolju kuvanog vina sa cimetom, karanfilićem i korom narandže? Ili kuvano vino sa biberom? Možda kuvanu rakiju? Miriše i zvuči neodoljivo, takođe i stimuliše perifernu cirkulaiju ruku i nogu, ali iako je za neke delove tela idealno, šta se događa sa kožom lica kada se prepustite čarima toplih alkoholnih napitaka?

Ukoliko imate problema sa kožom lica, vrata i dekoltea u vidu proširenih kapilara i crvenila, ove poslastice nisu za vas. Takođe, izbegavajte vruće i ljute supe i čorbe, izuzetno vruće napitke (čaj, kafa), alkoholna pića, kao i začine koji šire kapilare vaše kože (cimet, biber, paprika). Za vas su mnogo bolja rešenja kafa sa hladnim mlekom (sojino i pirinčano se posebno preporučuju), mlaki zeleni čaj, ili nastojte da u slučaju da napitak pijete topao ne dodajete i začine. Nečega se morate odreći, ili prorediti konzumaciju ovakvih napitaka, kako vam pored hladnih temperatura i drugi faktori ne bi oštetili kožu lica.

Negujte je kremama čiji je sastav specijalno prilagođen osetljivom tipu kože, kao i problemu izraženih ili vrlo osetljivih kapilara. Pre svakog izlaska iz tople prostorije, zaštitite lice mekim i toplim šalom, a posebno u slučaju kada duva hladan vetar!

ples Ćelavi muškarci su uspešniji, inteligentniji i muževniji lepota Sve za lepotu: Trendovi koje bi trebalo ispitati ove godine David Duchovny Zgodni muškarci 20 godina kasnije kafa Prednosti kofeina · ·