Dizajneri koje ćemo voleti ove jeseni
PULS GRADA · moda

Čini se da moda više nije samo stvar čuvenih brendova i slavnih modnih kuća, koje u poslednje vreme kao da u nedostatku novih i svežih ideja malo kraduckaju ili svoje ili tuđe iz prethodnih godina i kolekcija.

Mladi dizajneri nedavno su pokazali da sveža krv uvek može da podstakne da se stvari menjaju na bolje. Među mnogobrojnim novim nadama modne industrije odabrali smo ovih sedam imena koja krče svoj put kroz šumu, umornih i dotrajalih modnih dinosaurusa.

1. DION LEE

Kao što bi Miranda Kerr i Phoebe Tonkin mogle da potvrde iz ličnog iskustva, niko ne ume da skroji bolje koktel haljinu od ovog momka. U njegovim toaletama švrćka se po crvenom tepihu pola Holivuda, a zahvaljujući izuzetno odabranim materijalima, čini se da će broj mušterija iz meseca u mesec biti još i veći.

2. SIMONE ROCHA

Dobitnica nagrade British Fashion Council New Establishment Award za prošlu godinu pokazala je kako avangarda ide u neslućenim pravcima, od sokni i bisera u kombinaciji, do neobičnih ogrtača, nalik na ćebence koji se nose sa najfinijom čipkom.

3. BAJA EAST

Scott Studenberg i John TargonBy ostaju fokusirani nastojeći da laserskom preciznošću odrede ko je klijent a ko nije. Ko bi mogao da ponese njihove kreacije bolje od Hailee Steinfeld koja je to učinila nedavno na crvenom tepihu Sundance festivala.

4. 1205

Paula Gerbase ima diplomu Central Saint Martins-a za krojenje i dizajniranje ženske odeće, ali čini se da je dosadašnjim radom tek zagrebala sve ono što ima u planu da prikaže. Spoj elegancije, naročito u krojenju širokih ženskih pantalona, postao je odmah toliko popularan da ga bi ga danas rado nosila oba pola.

5. HOOD BY AIR

Pufnaste jakne i uniforma koja liči na zatvorsku samo su deo karakterističnog stila koji se prezentuje pod ovim zaštitnim znakom. Kaki boja, jednoredno kopčanje dugog niza i upečatljiv normcore potvrđuju da nije slučajno što je Shayne Oliver 2015. nagrađen prestižnom Swarovski nagradom za mušku kolekciju.

6. MARQUES’ ALMEIDA

Isprano i izbeljeno, pastenih boja u kombinaciji sa Swarovski kristalima donelo je timu Marta Marques i Paulo Almeida nagradu LVMH. Njihov je stil prepoznatljiv – ravni i svedeni krojevi, japanski teksas i neobičan futurizam koji pleni.

7. FAUSTINE STEINMETZ

Rođena Parižanka očigledno je svoj koncept u dizajniranju odeće pažljivo odmeravala nekoliko puta. Kada su se na tržištu pojavile njene pantalone koje su digitalno oslikane neobičnim fotošopiranim slikama rukom slikanih predmeta njena je garderoba stigla čak do muzičke legende kakva je FKA Twigs!


Cipele za jesen Ženske cipele: Šta je u trendu ove jeseni? Šta deca misle o modelima u modnim kampanjama Šta deca misle o manekenima u reklamama Venecija Venice Film Festival: Princeze filmskog glamura Kako su Dr Martens postale slavne Kako su martinke postale popularne · ·