star-wars
KULTURA · film/TV

Ljubitelji popularne naučnofantastične filmske sage mogu da odahnu. Kompanija Dizni je objavila raspored izlaska svojih filmova do 2027, a među pobrojanim naslovima se nalaze i tri iz serijala „Ratovi zvezda“.

Podsećamo vas, krajem godine (19. decembra) ćemo biti u prilici da gledamo film Ratovi zvezda: Uspon Skajvokera, što je poslednje ostvarenje iz treće trilogije posvećene našim omiljenim junacima iz daleke galaksije. Nakon toga ćemo napraviti pauzu od tri godine pre nego što ponovo zavirimo u filmski univerzum Ratova zvezda. Planirano je da prvi film nove trilogije bude objavljen tek u 2022, dok drugi i treći možemo da očekujemo 2024. i 2026. godine.

Dobra vest, međutim, je da to nije jedino što možemo da očekujemo od Diznija u narednom periodu. Naime, prostor između izlaska Ratova zvezda će popuniti dugo očekivani nastavci Avatara kojih će biti čak četiri! Poznati režiser, scenarista i producent Džejms Kameron vredno radi na drugom delu i trećem delu sage, a oni će ugledati svetlost dana 2021. i 2023. godine.

Dakle, u narednoj dekadi nas očekuje pravi rat blokbasteraRatovi zvezda možda iza sebe imaju hordu mladih i starih fanova koji željno čekaju da vide šta će se dogoditi sa njihovim omiljenim junacima, ali nikad ne treba potceniti Džejsma KameronaAvatar je i dalje film koji je najviše zaradio na bioskopskim blagajnama u istoriji sedme umetnosti (vrlo je moguće da će ga ove godine već prestići poslednji nastavak Marvelove trilogije Osvetnici), a Kameron je već nekoliko puta dokazao da zna formulu snimanja filmova koji u tehničkom smislu pomeraju granice, ali su i dalje dramski ubedljivi i pitki za široke narodne mase.

Ostaje da se vidi koji visokobudžetni serijal će obeležiti narednu dekadu. Što se nas tiče, nemamo svoje favorite i najviše bismo voleli da se pojave neki novi filmski autori sa svojim originalnim pričama i idejama. Ako je istorija filma neki putokaz, ne sumnjamo da će se to i dogoditi.

1556786570_opheliasocial Dejzi Ridli je Ofelija u trejleru za novu melodramu inspirisanu „Hamletom“ cover www.independent.co.uk TV astrologija: Idealna serija za svaki horoskopski znak page-game-of-thrones Zavirite iza scene serije „Game of Thrones“ 12065460-588730354-1552938699-728-aa8f9a28c3-cover Ko je stvarno bio glavni lik serije „Prijatelji“? · · · · · · ·