naslovna
PULS GRADA · dizajn · U VAZDUHU · tech/web

Na ovogodišnjem Sajmu automobila u Ženevi predstavljen je „XchangE“, prototip vozila koje pokazuje kako će automobili izgledati i za šta će se sve koristiti u bliskoj budućnosti.

Švajcarska kompanija Rinspeed obelodanila je svoje najnovije dostignuće: električni automobil koji iznutra podseća na biznis klasu skupocenih avionskih kompanija, a spolja na Tesla Model S. Sedišta koja se nalaze unutar ovog vozila nude čak 20 promenljivih pozicija, a futuristički volan je u stanju da prepozna čije ruke njime upravljaju. Enterijer je dizajniran od strane kompanije Strähle+hess, a čine ga tekstili plavih i sivih tonova, sa posebnim naglaskom na njihovu udobnu teksturu.

Međutim, i pored raznih tehnoloških inovacija, najveće olakšanje koje ovaj automobil donosi je autentični auto-pilot. Ispred velikog i preglednog ekrana, putnici će moći da prate sve važne stvari koje se događaju na drumu, ali – ukoliko ih to ne zanima – mogu i da se prepuste pogledu na nebu kroz krov od pleksiglasa. Dakle, ovaj automobil, koji se kontroliše krajnje jednostavno, u stanju je da postane bioskop, mesto za ispijanje kafe ili čak mesto za sastanak. U našoj galeriji pogledajte kako detaljno izgleda ovo inovativno prevozno sredstvo, a tu je i video koji objašnjava nebrojene mogućnosti modela XchangE.

Dnevna soba i kancelarija na točkovimaOtvori galeriju
Supermarket Supermarket: Centar kreativne industrije ABO design Upoznajte ABO dizajn Ive Ljubinković Smart Living Challenge Takmičenje Smart Living Challenge u Srbiji Futuristički hotel Futuristički butik hotel · · · ·