naslovna
fotografija

Fotograf Greg Žirar je povodom objavljivanja svoje nove knjige na internetu podelio kolekciju fotografija japanske prestonice koja do sada nije viđena. U pitanju je nostalgični pogled na ono što je Tokio bio pre nego što je postao hiper-moderna metropola kakvu danas znamo.

Na fotografijama se nalaze ljudi i pejzaži iz oblasti Tokija i Jokosuke koji savršeno prikazuju drugačiji, retro duh koji je bio prisutan sedamdesetih godina prošlog veka. Greg Žirar je u Japan došao 1976. godine, prvo privremeno, a potom je odlučio da tamo i ostane. Kako je preko dana povremeno držao časove engleskog jezika, uveče je imao vremena da luta ulicama i hvata prizore noćnog života i disktrikta zabave.

Ponekad je cele noći provodio u tome, a došao je i do Jokosuke, grada koji se nalazi jugozapadno od Tokija. Tamo je bila mornarička baza SAD i mnogi klubovi i barovi oko nje, koji su njemu predstavljali nepresušan izvor inspiracije. Tek sada možemo videti šta je sve uslikao i kako je uhvatio zanimljive istorijske trenutke, jer ovo vreme po njemu pokazuje kako je počeo da se razvija jedan azijski grad budućnosti koji će preteći američki razvoj makar u nekim sferama.

Upečatljive retro slike JapanaOtvori galeriju
„1 od 5 miliona“ Protesti „1 od 5 miliona“ na fotografijama Dragoljuba Zamurovića 1 Naslovna fotografija - Jesen, Ajfelova kula, Pariz, foto Anđela Petrović Zvezde su rođene: Sjajne fotografije studenata sa prve godine fakulteta Photographer-travels-to-the-past-and-with-the-help-of-Photoshop-takes-incredible-selfies-with-celebrities-5cc4d6303c4c8__880 Ona putuje kroz vreme i pravi selfije sa velikanima drone-geometry-15 Prelepa arhitektura iz ptičje perspektive · · ·