photo-1508764356915-704089a634e2-1531917133
PULS GRADA · lepota

Slabi, krhki i lomljivi nokti problem su sa kojim se susreće veliki broj dama, naročito u jesenjem i zimskom periodu. Kako biste svoje nokte oporavili i vratili im lep i negovan izgled, pažljivo pročitajte savete koji slede.

Vaši nokti vam možda poručuju da su dugo bili izloženi jakim hemijskim sredstvima, gelovima za izlivanje, i raznim drugim tehnikama za ulepšavanje, zbog čeka su na izvestan način pretrpeli stres, što se manifestuje neravnim i ispucalim nokatnim pločama, žutim mrljama, lomljivošćuU nastavku otkrijte trikove pomoću kojih ćete prevazići sve ove probleme.

1) Bademovo ulje

Zdrave zanoktice znače da su i nokti zdravi. Ipak, nekada su nokti tanki i lomljivi, čak i ako su vrlo kratki i bez zanoktica. Zbog toga bi bilo dobro da i nokte, ali i zanoktice tretirate bademovim uljem, kako biste sprečili ovaj neželjeni scenario. Sve što treba da uradite je da ulje nanesete na nokte, a zatim ga pažljivo utrljate. Efekat neće izostati.

2) Suplementi biotina

Mnoge studije pokazuju da krhki nokti mogu biti znak nedostatka vitamina H, odnosno biotina u organizmu. Na svu sreću, tu su suplementi ovog vitamina koji pripada kompleksu B vitamina, od kojih će i vaši nokti, ali i vaša kosa imati puno koristi.

3) Meke turpije

Pored standardne grube turpije, svom kozmetičkom neseseru bi trebalo da dodate i meku turpiju koja će biti blaga prema vašim ispucalim noktima i obezbediti im sjajnu završnicu. Bitno je samo da izbegavate nagle pokrete. Neka oni budu brzi i kratki, ali nežni, kako biste postigli najbolji efekat.

4) Više vitamina B9

Ukoliko su vaši nokti izbrazdani, verovatno vam nedostaje vitamin B9, odnosno folna kiselina. U pitanju je supstanca koja obnavlja i jača nokte, ali i podstiče njihov rast. Ako ne želite da ovaj vitamin uzimate u vidu suplementa, u svoju ishranu uvrstite više pasulja i integralnih žitarica.

5) Izbegavajte agresivne acetone

Upotreba jakih acetona samo će dodatno narušiti kvalitet već oštećenih noktiju. Zbog toga birajte uljana ili neka druga sredstva za skidanje laka koja neće isušivati nokatnu ploču i stvarati zanoktice. Danas u ponudi postoji veliki izbor takvih preparata za različite namene, te izaberite ono koje najbolje odgovara potrebama vaših noktiju.

6) Birajte sredstva za ojačavanje sa keratinom

Premazi za nokte koji bi navodno trebalo da ih ojačaju, često ih toliko stvrdnu da oni pucaju i pod najmanjim pritiskom. Zbog toga je rešenje u keratinu koji je sastavni deo noktiju. Ukoliko primenite sredstvo za ojačavanje sa ovim elementom, svojim noktima pružićete tretman kakav zaslužuju.


BeFunky-collage (1) 6 frizura koje nose moderne Francuskinje Loreal oči Šminkanje braon očiju korak po korak cover www.pamper.my Kako da upotrebite pivo da biste bili lepši collage Trendi boje kose za zimu · · · ·