Osnovna pravila dobre fotografije
fotografija

Grešite ako verujete da će vam dobar digitalni foto-aparat napraviti sjajne fotografije bez ikakvog znanja ili vašeg učešća u tome. Dobar umetnički rad nastaje zahvaljujući znanjima i veštinama njegovog autora, a ne nekakvog specifičnog alata koji umetnik poseduje. U slučaju fotografije znanje je u oku posmatrača, mada ima ponešto i u trenutku kada se škljocne….

Skupa oprema u fotografiji može da pomogne, ali ne može da od vas napravi ono za šta niste ni talentovani, a ni vešti. U fotografiji postoji nekoliko zlatnih pravila koja se ne mogu izbeći u slučaju kada želite da postignete kvalitet. Vladanje osnovnim pravilima kompozicije u fotografiji je, dakle, jedan od preduslova za stvaranje dobrih fotografija, a evo i nekoliko konkretnih saveta:

Kao što u novinama nije sve štampano istim fontom tako bi trebalo i u fotografiji napraviti određenu razliku. Raznovrsnost jeste poželjna i to onakva koja se može tumačiti na više različitih nivoa i načina. Ponekad je, ipak, čak i kada ste sa pravilima fotografisanja dobro upoznati, važno napraviti određene propuste, gotovo na nivou eksperimenta, jer kao i u drugim vidovima umetnosti i ovde ostaje nepoznato šta se dobija kada postanete „neposlušni“.

Savladajte fotografisanje - od amatera do profesionalcaOtvori galeriju
Zaljubljeni par i putovanja iz snova Par koji putuje svetom i pokazuje značaj prave ljubavi Samantha Fortenberry „Suds and Smiles“ : I nemoj da viriš! Harlem 1970. Sedamdesete na ulicama Harlema Poznati u '90-im Instagram: Retke fotografije zvezda iz ’90-ih · · · ·