ugly-locations-beautiful-portraits-jenna-martin-lowes-34-5a1532032a804__700
fotografija

Fotografkinja Džena Martin, postavila je sebi izazov da napravi fenomenalne fotografije na „ružnim“ lokacijama kako bi dokazala da je sve do veštine onoga ko slika, i da ne postoji loše ili malo inspirativno mesto, za one koji znaju šta žele.

Profesionalni i amaterski fotografi vide različite stvari kada gledaju isto mesto, a ova priča dokazuje da profesionalci mogu stvarati fenomenalne fotografije sa minimalnim resursima. Da bi to i dokazala Džena Martin je uzela svoj foto-aparat i umesto da pretražuje uobičajene prelepe lokacije grada u kom živi, ona je uradila suportno. Odlučila se za mesta na kojima bi retko ko pomislio da su dobra za slikanje, a to je velika robna kuća „Lowes.

Džena je imala nekoliko pravila prilikom slikanja, kao što su: morala bi da radi sa onim što je zatekla na licu mesta, veštačko osvetljenje je bilo zabranjeno, nije smela da preuređuje postojeći prostor niti da u njemu pravi ikakvu dopadljivu scenografiju. Prestajala bi sa slikanjem kada bi se neko našao u pozadini, jer ipak je reč o robnoj kući. A sada, pogledajte slike pa sami procenite da li je Džena uspela da odgovori izazovu koji je sama sebi postavila.

Foto izazovOtvori galeriju
in-1993-there-was-conflict-between-yeltsin-and-the-parliament-which-ultimately-resulted-in-the-use-of-force-in-october-yeltsin-ordered-troops-to-seize-parliament-from-opponents-in-the-photo-below-a-r Rusija u slikama nakon raspada Sovjetskog Saveza 1229291 Fotografije Iraka koje ćete retko gde videti 12 Strast prema fotografiji i pečurkama 5a041e526bd3d_t1jkj7ri0c3z__700 Kako vreme utiče na ljude i stvari · · ·