oskar
U VAZDUHU · flešbek

Sudeći po reakcijama ljudi, ova 2016. godina je jedna od onih za koje većina želi da se što pre završi. Mnogima je bila zaista prepuna izazova i teškoća, i čini se kao da nije bilo previše svetlih trenutaka.

Svi smo svesni svega lošeg što se desilo. Otišle su mnoge zvezde, kako svetske, tako i domaće, desile su se mnoge političke pometnje, teroristički napadi. Ipak, bilo je i svetlih trenutaka. Uglavnom su vezani za televizijske i književne momente. Evo nekih zbog kojih ćete se 2016. povremeno verovatno setiti:

1. Leonardo DiCaprio je konačno osvojio Oskara. Ovo je bila vest zbog koje su se mnogi radovali. Jedan od najboljih glumaca današnjice je konačno osvojio ovu prestižnu nagradu.

2. Izašao je Pixarov dugoočekivani nastavak crtaća Finding Nemo. Finding Dory je bio hit na biskopskim blagajnama, a i crtać je super.

3. Klinici iz serije Stranger Things su nas bukvalno ostavili bez teksta. Zavoleli smo ih i jedva čekamo drugu sezonu. I sama serija je savršena, ako je niste odgledali, propustili ste jednu od najboljih stvari ove godine.

4. Dugoočekivani album Franka Oceana je konačno objavljen ove godine. Hvala mu na tome. Trebalo mu je samo četiri godine.

5. Hillary Clinton nije ušla u Belu kuću, ali je otvorila vrata ženama u politici. Iako se činilo da će ona dobiti izbore, to se nije desilo. Više nije važno, ali žene budući predsednici, samo hrabro, napred!

6. Bob Dylan je dobio Nobelovu nagradu za književnost. Sa jedne strane su mnogi bili šokirani, jer on nije prvenstveno pisac, ili ipak jeste? Ipak, kako je objašnjeno, a to je tačno, njegovi tekstovi su doprineli razvoju poezije!

raskidi Raskidi koji su obeležili 2016. godinu Izvor - facebook stranica The Jane Goodall Institute Džejn Gudal: Dama u srcu nauke i prašume Poljubac Kako se pravilno ljubi, pokazuje nam priručnik iz 1942. godine Tjuringov lik napravljen od mnoštva fotografija povezanih sa istraživanjima Alan Tjuring i mrlje koje se ikonama ne mogu očistiti ·