Dobrosav Bob Živković
U VAZDUHU · intervju

Pročitajte kako Bob Živković u mraku spasava svet, šta je otkrio uz Ameliju Pulen i zašto će majka da ga grdi

U saradnji s jednim od najpoznatijih domaćih ilustratora Dobrosavom Bobom Živkovićem, lanac bioskopa Cineplexx je pokrenuo novu šaljivu kampanju u Srbiji, s akcentom na najznačajnija filmska ostvarenja u proteklih nekoliko decenija.

Kvalitet i prepoznatljivost Bobovih ilustracija doveli su do toga da, u kombinaciji s pet citata, na originalan način dočaravaju šta bi se desilo s glavnim likovima i ostvarenjima u nedostatku bioskopa, kao i to da se na zanimljiv način podigne svest ljudi o čarima odlaska u bioskop i gledanja filmova na velikom platnu. Zašto je pristao na saradnju i šta ona predstavlja kako za njega tako i za sve posetioce bioskopa Cineplexx, objašnjava i sam ilustrator.

Šta za tebe znači bioskop?

Znači da sam dovoljno mlad da još uvek poželim da odem u avanturu. Znači da sam previše mator da bih sebe maltretirao gledajući filmove na ekranima veličine mikrotalasne rerne. Znači da sam mnogo lenj i da me mrzi da kuvam kokice i mesim koka-kolu (ne dao Bog da odem u kupovinu) pre filma. Znači da sam previše razmažen, i kad već odvajam dva sata da pogledam film, hoću crveni tepih, hoću milion svetala u milion boja, hoću fotelju u koju mogu čak i ja komotno da se smestim, hoću platno veće od mog stana, hoću da zvuk urla sa svih strana (ne, neću da tražim bušilice, molim za hiltije, kačim zvučnike po svom stanu – to već mesec dana radi komšija ujutro u osam). Znači da s vremena na vreme hoću da odem u mrak i spasem svet.

Zašto si pristao na saradnju s bioskopom Cineplexx?

Zato što imam sreću da radim posao koji volim. Zato što ponekad, kad radiš reklame, umesto da reklamiraš neko piće ili cigare, dobiješ zadatak da uradiš reklamu za bioskop. Bioskop zbog kojeg ću kad-tad postati Tarzan. Bioskop u kome sam suze prolio zbog King-Konga (i kad se zver iz Lepotice i zveri pretvori u onog ljigavog princa). Bioskop u kome sam gledajući Ameliju Pulen shvatio šta je ljubav. Bioskop u kome sam razumeo život u filmu Up.

Zato što je bioskop veći od mene.

Koji ti je omiljeni vizual od pet urađenih i zašto?

Omiljen mi je Tolkin, jer je Tolkin ono što najviše volim, a koga volim njega zadirkujem. Omiljen mi je Bond, na tom tekstu sam se sam kao ludak smejao usred noći. Omiljen mi je Spajdermen (jer sam rebutovao svoju mržnju prema rebutovanju rebutovanih filmova). Omiljen mi je Titanik, jer me je gospođica oduvek nervirala i tvrdim da je na onoj dasci bilo mesta za celu Leonardovu porodicu. Omiljen, omiljen, omiljen mi je Kong, jer znam kako je lako ispasti majmun ako nema nekog pored tebe.

Koji bi ti voleo da uradiš, a da nije na listi i zašto?

„Da nema ZABAVNIKA sve bi bilo politika‟. Zato što da nema ZABAVNIKA sve bi bilo politika.

Da li bi dodao nešto za kraj?

Mnogo me zapitkujete, a ja lepše crtam nego što pričam. Opet će me majka grditi što pravim budalu od sebe!

SANJAR SA MESECA M.N. alias SANJAR SA MESECA: Misteriozni pesnik nastasja vojinović Mladi muzički talenti: Nastasja Vojinović Mrvica Mrvica: Priča o hrani i strasti Daniel Kovač Daniel Kovač: Volim gerilske akcije zasnovane na prijateljstvu ·