naslovna
KULTURA · film/TV

U serijalu „Besa“, koji oslikava običaj čvrstog obećanja koje se mora održati i po cenu života, lavirint nepredvidivih okolnosti ukršta puteve Uroša, običnog čoveka, i Dardana, regionalnog šefa mafije. Kroz 12 epizoda, svake nedelje od 21h na SuperStar TV-u (kanal 103 mts TV-a) gledaćemo do koje granice je Uroš spreman da ide da bi zaštitio svoju porodicu.

Serija Besa, rađena po najvišim produkcijskim standardima, okupila je poznate svetske i domaće scenariste kao i regionalnu i inostranu glumačku postavu. Prvi put na našim prostorima proslavljeni britanski scenarista Toni Džordan (poznat po TV serijama Hustle, Life on Mars…) zajedno sa timom pisaca iz našeg regiona i scenaristom Mladenom Matičevićem, kreirao je prvi domaći serijal koji prati sve standarde poznatih britanskih dramskih serija.

„Nakon rada na mnogim dramskim serijama u Engleskoj i Americi, moram priznati da je rad na Besi bilo jedno fantastično iskustvo. Odlična produkcija i glumačka ekipa donose gledaocima seriju istog kvaliteta kao i u Engleskoj. Lepo je videti da originalne drame, kao one koje se mogu videti širom sveta, dolaze i sa Balkana, a da predstavljaju univerzalne priče sa kojima možemo svi da se identifikujemo”, izjavio je Toni Džordan, glavni pisac i kreator serije.

„mts televizija razvija se u modernu platformu koja svojim sveobuhvatnim programskim sadržajem zadovoljava i najzahtevnije ukuse naših gledalaca. Budućnost telekomunikacionog biznisa sve više je vezana za multimedijalne usluge, pre svega televiziju. Svako ko želi da bude lider u tom poslu mora svojim korisnicima da pruži najbolji sadržaj, prvenstveno u domenu zabavnog i sportskog programa. Pokretanjem SuperStar TV-a mi smo upravo to i imali za cilj, a početkom emitovanja serije Besa jasno potvrđujemo svoju rešenost da najkvalitetniji domaći serijski program bude okosnica naše ponude“, izjavio je Vladimir Lučić, koordinator za internet i multimediju Telekom Srbija grupe.

Antenna Group Studios ponosna je na novi projekat koji je, sa sigurnošću mogu reći, pomerio granice kako u srpskoj tako i regionalnoj produkciji. Posle osvajanja Holivuda putem ulaganja u najuspešnije produkcijske kompanije – Imagine Entertainment i Propagate, naša kompanija nastavlja svoj rast i u regionu investirajući u najbolje i originalne medijske sadržaje poput serije Besa. Ovaj projekat okupio je sjajan produkcioni i glumački tim iz celog regiona. To je izuzetna, uzbudljiva i veoma osetljiva priča. Uverena sam da će publika biti oduševljena, kako kod nas, tako i u svetu jer će se serija prikazivati i van regiona. Naša kompanija, Antena grupa nastaviće sa investicijama u inovativne sadržaje koji će pomerati granice u daljem razvoju TV industrije u Srbiji i u svetskim okvirima“, izjavila je Manja Grčić, direktorka Antena grupe za Srbiju i Crnu Goru.

Serija je snimljena u međunarodnoj koprodukciji Antenna Group Studios, Adrenalin produkcije i Red Planet pictures, a ekskluzivna prava na premijerno emitovanje ima mts televizija.

Tea Korolija, producent Adrenalin produkcije, kaže: „Besa je najveći projekat koji smo do sada radili i jedan od najvećih TV projekata u regionu. Ponosni smo što smo okupili ekipu koja je od kreatora, glumaca i reditelja oformila međunarodni tim koji će na ekrane preneti uverljivu priču u stilu popularnih serija Breaking Bad ili Ozark, a obrađuje teme koje se tiču morala, identiteta i međuljudskih odnosa.“

Serija broji oko 200 glumaca sa celokupnog prostora bivše Jugoslavije, kao i inostrane glumce iz Albanije, Velike Britanije i Francuske. Autorski tim na čelu sa rediteljem Dušanom Lazarevićem (Death in Paradise, Misfit…) snimao je seriju Besa više od 120 dana, na atraktivnim lokacijama širom Balkana.


the-brown-bunny-21 U ovim filmovima seks je bio stvaran Akvamen 1 Filmski decembar HAPPY AS LAZZARO pic FAF 2018: Filmovi koji pune bioskope Kapetan „Kapetan“ stigao u bioskope · · · ·