deca
U VAZDUHU · društvene mreže

Pa, znali smo da će se ovo desiti. Upozoravali su nas ali nismo slušali. Uzalud su i „Twilight Zone“ i „Black Mirror“ govorili o tome, uzalud su bili oni filmovi B produkcije na tu temu, nismo slušali ni Stivena Kinga. Mislili smo da se to nama neće desiti, misli smo da smo bolji od toga.

Bilo nam je previše zabavno i nismo razmišljali da li svi oni Facebook lajkovi, pratioci na Instagramu i Twitteru traže nešto zauzvrat. Došlo je vreme za naplatu. Nije više zabavno tvitovati i gledati svu onu hranu po Instagramu, ali ne možemo da se odupremo. Postali smo deo mašine. Postali smo onakvi ljudi kakve su sci-fi filmovi i knjige nudili kao moguću daleku predstavu budućnosti!

Ne možemo da zamislimo dan bez društvenih mreža i interneta. Barem takav stav ima umetnik Kristian Jones koji u svojim ilustracijama prikazuje decu i porodice čije živote je preuzela onlajn mašinerija. Njegovi likovi izgledaju kao likovi iz dečijih knjiga koji su sada transportovani na neki čudan način u nadrealni i naučnofantastični svet u kojem tehnologija dominira i podmuklo izmiče tlo pod nogama životu na kakav smo navikli.

 

Jones je samouki umetnik koji kroz svoj rad prikazuje vezu čoveka sa modernim svetom. Smatra da društvene mreže vrebaju i uništavaju nevina detinjstva puna mašte, nadrealnih svetova i fiktivnih bića. Ilustracije su zabavne i sarkastične. Tehnologija nije ni dobra ni loša, od nas sve zavisi. Ilustracije pogledajte u galeriji.

Ilustracije: Kristian JonesOtvori galeriju
ng A gde su poznati dočekali Novu godinu Najvažniji selfiji u 2016. Najvažniji selfiji 2016. godine tet Najgore tetovaže koje su poznati uradili 2016. godine fb Postovi na Facebooku koji vas mogu stajati posla · · ·