ANDREJNIHIL-8801
PULS GRADA · destinacija

Svojom jedinstvenom atmosferom, iskrenom toplinom, te neobičnim prožimanjem mora i kopna, Istra je u svakom pogledu vrlo autentična i sasvim posebna regija, a poseta ovom delu Jadrana nezaboravan doživljaj. Smešten do Savudrije i Umaga, prestižni hotel „Kempinski Adriatic“ koji smo posetili tokom juna ovoj destinaciji dodaje jednu sasvim izuzetnu dimenziju i pruža priliku da uživate zaista svim čulima i u svakom trenutku.

Hotel koji je otvoren 2009. godine, od prošle godine preuzela je kompanija MK Resort, te su promene i unapređenja učinjena za akutuelnu sezonu doprineli da ovaj inače luksuzan objekat dodatno zablista, a gostima omogućili savršeni užitak na posebno uređenoj plaži koja je otvorena upravo početkom juna. Pogled na plavetnilo iz koga su Julijanski Alpi i Piranski zaliv sa jedne, odnosno na zelenu vegetaciju i golf terene sa druge strane hotela, osvaja čim kročite na prostranu terasu, dok je udobnost i prostranost soba savršena na svakom nivou. Zapravo, od pažnje poklonjene svakom detalju, do više nego srdačnog i ljubaznog, a istovremeno diskrektnog osoblja, sve je na ovom mestu podređeno magičnom i kompletnom užitku.

Tome svakako doprinosi i sjajan spa centar u kome možete uživate u nekolko različitih sauna, relax zonama, te priuštiti sebi različite tretmane masaža i opuštanja, a tu je i kompleks zatvorenih i otvorenih bazena. Gastro ponuda donosi sve one delicije po kojima je Istra prepoznata kao unikatna gastro lokacija na kojoj se savršeno spajaju morske i kontinentalne arome. O tome ponajbolje svedoči set meni poslužen za večeru koj naravno otvaraju fascinantni ukusi istarskog maslinovog ulja, nastavlja se kroz nežnu mocarelu sa bosiljkom i zapečenim paradajzom, potom sledi savršena tuna tatar, kao i volšebni file jadranskog brancina u umaku od malvazije, a za kraj atraktivan Siam passion kolač sa mangom.

Smešten u neposrednoj blizini hotela, golf teren sa 18 rupa prostire se kroz idilični brežuljkasti krajolik, koji je zapravo idealna pozivnica da se krene u obilazak Istre. Ljubaznošću naših domaćina, ovog puta posetili smo umetnički Grožnjan, gradić sa čijih se kamenih zidina pogled pruža preko zelenih predela sve do plavetnila mora. Uske uličice, brojne galerije, kao i prodavnice lokalnih delicija od tartufa do vina, još jednom pokazuju kako i koliko je šarm Istre prisutan na svakom koraku. Poseta vinariji Kozlović svakako je topla preporuka, kako zbog degustacije i kupovine njihove čuvene malvazije, terana i drugih vina, tako i zbog pogleda na brda pod vinogradima i prilike da vidite celokupan proces proizvodnje u kome su moderne tehnologije mudro primenjene i postavljene tako da se sve skladno uklapa u lokalno okruženje. Neka od brojnih konoba svakako bi trebalo da bude vaš izbor prilikom krstarenja Istrom. Konoba Nino na ulazu u Umag naša je iskrena sugestija, kako zbog originalnog enterijera sa nizom maštovitih detalja, tako i zbog ljubaznog osoblja i naravno izbora hrane i vina koji donose svu raskoš ovdašnje kuhunje. Salata od hobotnice i riblja pašteta, škampi i bakalar, idealni su kao uvod, potom čuveni istarski pljukanci i rižoto sa plodovima mora, a onda uzbudljiv i vizuelno i degustativno brancin u soli, jednom rečju: rapsodija ukusa uokvirena malvazijom, a ukrašena kolačem sa smokvama.

Pomenuta novootvorena plaža idealna je za opuštanje i posle i pre svih ovakvih istraživačkih poduhvata, a kada se na njoj upriliči koncert Nine Badrić i veličanstveni vatromet, uz specijalitete kuhinje hotela Kempinski i sjajne koktele koji su deo ponude takođe redizajniranog Beach bara, doživljaj je zaista čudesan. Odlično povezan autoputevima sa Beogradom, Zagrebom i Ljubljanom, osmišljen i opremljen da pruži nezaboravan boravak gostima u svakom trenutku, uz atraktivan spa centar i profesionalan golf teren, te uz niz sadržaja za najmlađe, hotel Kampinski Savudrija savršen je izbor za savršen odmor. Od ovog leta sa čudesnom plažom i unapređenim sadržajima, ovaj dragulj Istre itekako privlači i osvaja svojim sjajem kroz sve sadržaje i mogućnosti.

Torre del Reloj (Catedral de Cádiz) Kadiz – sunčano carstvo u srcu okeana The ruins of the amphitheater on background Etna at sunset 5 razloga da posetite Siciliju shutterstock_143007394 Trento: Austrougarski šmek i alpski špek moscu2-1528788037 Razglednica iz Rusije, svetske prestonice fudbala · · · ·