pjimage (57)
KULTURA · film/TV

Upoređujući više od 20 Marvelovih filmova i izgleda glavnih junaka nekada i sada, uočavaju se drastične promene. Naročito kada se uzme u obzir i završetak najnovijeg filma „Osvetnici: Kraj igre“, koji i dalje tuče sve rekorde u bioskopima.

Navodimo vam neke od njih i upozoravamo na spojlere ukoliko niste gledali poslednji Marvelov film:

Kris Evans – Stiv Rodžers – Kapetan Amerika

Transformacija Krisa Evansa počela je u filmu Kapetan Amerika: Prvi osvetnik, gde je u početku bio nizak i mršav momak. U novom filmu, Stiv Rodžers se pojavljuje kao starac što su omogućili stručni šminkeri.

Robert Dauni Džunior – Toni Stark- Ajron men

Skoro svi Marvelovi filmovi su povezani, a glumci lako putuju kroz vreme i pojavljuju se u različitim izgledima. Međutim, vrlo često je potrebna pomoć stručnjaka za vizuelne efekte. Na primer, isti ljudi koji su radili na Bredu Pitu u Zanimljivom slučaju Bendžamina Batona radili su i na tome da lik Roberta Daunija izgleda mlađe u filmu Kapetan Amerika: Građanski rat.

Mark Rafalo – Brus Bener – Hulk

U novim Osvetnicima, mnogi likovi menjaju svoj izgled, ali promene zelenog čudovišta su mentalne. Lik Marka Rafala konačno je postigao harmoniju sa svojom unutrašnjom zveri i pretvorio se u slatkog, šarmantnog diva sa modernim naočarima i vunenim džemperom veličine 16 XL.

Kris Hemsvort – Tor

Lik Krisa Hemsvorta drastično se promenio u poslednjih 8 godina. U filmovima sa Osvetnicima, njegove obrve i brada postali su tamniji i kosa mu je postala još duža. Međutim transformacija u Kraju igre šokirala je i najodanije Marvelove fanove. Niko nije bio spreman za pivski stomak i mlohavo telo na Bogu groma.

Semjuel Džekson – Nik Fjuri

Marvel studio morao je da pomlađuje Semjuela Džeksona i učini ga 25 godina mlađim. U prethodnim filmovima, ovaj skup i težak trik je korišćen samo u nekoliko scena, a u Kapetanu Marvelu pukovnik S.H.I.E.L.D.-a, Nik Fjuri, ostaje mlad tokom celog filma. Teško je zamisliti koliko vremena su umetnici za vizuelne efekte morali da potroše na glumca da bi dobili željeni izgled.

Sebastijan Sten – Džejms Baki Barns – Zimski vojnik

Nakon nesreće, Baki, najbolji prijatelj Kapetana Amerike, uhvaćen je i pretvoren u Zimskog vojnika sa bioničkom rukom. Stiv mu pomaže da se seti ko je on i doktori iz tajne zemlje Vakande leče Barnsa, a on se pridružuje strani Osvetnika. U nekoliko scena, Sebastijanova prava ruka je uklonjena uz pomoć kompjuterske tehnologije.

Majkl Daglas – Henk Pim – Ent men

U filmu Ant-Man, 70-godišnji Majkl Daglas je 25 godina mlađi, a ova transformacija se smatra jednim od najboljih eksperimenata u bioskopskim kompjuterskim vizuelnim efektima.

BeFunky-collage Nova jednodnevna manifestacija Filmskog centra Srbije – „Noć srpskog filma“ u više od 30 gradova Srbije naslovna Druga sezona špijunske triler serije „Moć iz senke” počinje da se emituje u Srbiji na kanalu FOX od 18. juna BeFunky-collage Stigao je prvi trejler za novi film Džejmsa Kamerona „Terminator: Mračna sudbina“ sa Arnoldom Švarcenegerom i Lindom Hamilton! BeFunky-collage (23) Šta nas sve očekuje u drugoj sezoni hit serije „Big little lies”? · ·