Dubai1
PULS GRADA · destinacija

Pesak, palme, luksuz i neboderi nepogrešivo opisuju Dubai, destinaciju na kojoj veliki broj turista provodi svoje odmore. Bez obzira koji je mesec, ovo je mesto gde ćete uživati u sunčanom vremenu u svako doba godine.

Prosečna temperatura u januaru i februaru je oko 25 stpeni, a u narednim mesecima raste i do tropskih 45.

Ako vam dosadi hladnoća i uželite se sunca i plaže, agencija FILIP TRAVEL nudi svakodnevne polaske za Dubai, direktnim letom kompanije Fly Dubai. U većini termina, na raspolaganju će vam biti i predstavnik na srpskom jeziku, a aranžman možete platiti na više mesečnih rata. Veliki izbor hotela i povoljne cene za boravak od 5 i 7 dana, pogledajte OVDE.

Iako Dubai nije grad u kome ćete moći mnogo da šetate, pre svega zbog visokih temperatura u većem delu godine, ali i velikih razdaljina, za sve koji vole da provode vreme napolju tu su lepe plaže na kojima možete da uživate u dugim šetnjama, ekstremnim sportovima na vodi i u plivanju. Predlažemo da Dubai posetiti za vreme zimskih meseci, kada je temperatura optimalna. Svakako, kada god da ga posetite, plaže su sjajne i sigurno ćete uživati. Postoje parkovi plaže za koje se plaća ulaz, pa možete koristiti ležaljke, tuševe, barove… A tu su i javne plaže na kojima možete uživati u pesku i moru.

Najveći broj turista svoje vreme provodi u tržnim centrima, a jedan od najpoznatijih je tržni centar Dubai, koji je povezan sa najvišom zgradom na svetu Burj Khalifa.  Aquarium and Underwater Zoo se nalaze u sklopu tržnog centra, pa i ako niste neki kupoholičar, predlažemo vam da posetite ovaj velelepni tržni centar i barem ovo vidite.

Nakon toga, možete se udobno smestiti u neki od restorana i kafića koji se nalaze u okolini i uživati u impresivnim fontanama. Svako veče između 18 i 22 časa vodeni topovi izbacuju mlazove koji prate muziku. Tržni centar Emirati, čuven je po svom Ski-rizortu u zatvorenom.

Kada putujete u Dubai, obavezno razmišljajte o tome da je u pitanju muslimanska zemlja u kojoj je alkohol strogo zabranjen, sem u restoranima i barovima koji za služenje ove vrste pića moraju da imaju posebne dozvole. Takođe, bitno je da obratiti pažnju i na oblačenje na javnim mestima da ne biste uvredili lokalno stanovništvo. U osnovna pravila kojih se morate pridržavati, a tiču se ponašanja, spada i da je držanje za ruke, ljubljenje, grljenje i razmenjivanje i izražavanje nežnosti nedopustivo, tako da, pazite da vam se ne omakne.

cover www.tribalwarrior.org 10 najboljih gradova za doček 2018. godine sena (1)cover Gastronomske razglednice iz Pariza Kuba Neobična putovanja: Zemlja mohita i salse hands-600497_960_7201 Najopasnije zemlje za putovanje · · · · ·