I-made-these-comics-to-compare-Chinese-culture-with-Western-culture-through-everyday-life-5a5865400add2__880
U VAZDUHU · svet

Kad si u Rimu, ponašaj se kao Rimljanin. Ova rečenica bi, ukratko, trebalo da nam objasni kako da se ponašamo prilikom putovanja. Poštovanje navika, običaja i kulture države koja vam je pružila gostoprimstvo se podrazumeva.

Međutim, kako poštovati običaje, navike i kulturu zemlje kada su u potpunosti suprotni kulturi u kojoj živimo ili kojoj rođenjem pripadamo. U tim situacijama najčešće preovladavaju predrasude. Na našoj planeti postoji bezbroj različitosti koje ne možemo da razumemo, ali ono što nam je zajedničko je to što smo svi ljudi. Čoveka, bez obzira na geografsku širinu ili dužinu na kojoj živi, treba posmatrati isključivo kao ljudsko biće.

Su koja je rođena u Pekingu, studije i posao su odvele na zapad. Školovala se i radila u Americi, Belikoj Britaniji, Francuskoj, gde se susrela sa brojnim predrasudama o zemlji iz koje dolazi. Iako su određene predrasude njenih kolega o Kini bile istinite, o svakodnevnom životu na Dalekom istoku ništa nisu znali. Ova situacija je inspirasala Su da napravi ilustrovanu knjigu različitosti između zemlje u kojoj je rođena i država gde je studirala i radila. U našoj galeriji pogledajte duhovite razlike između kultura koje je ova umetnica napravila.

Razlike između Kine i zapadne kultureOtvori galeriju
This-Massive-Game-Of-Thrones-Ice-Palace-In-Finland-Is-An-Epic-Tribute-To-The-Showcover Finci su napravili zaleđeni hotel posvećen seriji „Game of Thrones“ photo-1489275259429-70f6ef5705c1 Turistička agencija traži „profesionalne blejače“ North-Korea-Banned-Cover Zbog ovih fotografija mu je zauvek zabranjen ulaz u Severnu Koreju Automatski nacrt Nevreme koje oduzima dah · · ·