cover1
KULTURA · art

Od 4. do 22. aprila u galeriji Remont, publika može videti izložbu „From diaspora to diversities‟, umetnika Adrijane Gvozdenović, Vahide Ramujkić, Mladena Bundala i Aleksandra Jestrovića Jamezdina.

Projekat From diaspora to diversities se bavi promišljanjem i preispitivanjem pojma dijaspore u širim savremenim kontekstima globalizacije, internacionalne mobilnosti, kulturnog nomadizma i drugih vidova iskustva privremenih i trajnih izmeštanja iz matičnih sredina, značaja kulturnih razlika, kao i problema integracije u nove društvene okolnosti.

U istoj galeriji 25. aprila otvara se izložba Modularna realnost, Slavice Panić, multimedijalne umetnice iz Toronta. Radovi Slavice Panić imaju za polazište imaginativno promišljanje simbolike meteora, koje se dalje prelama na celokupan biljni svet, reljef i svemir. Na izložbi su zastupljeni digitalni printovi, pop-up knjige, objekti i gifovi.

Izložba Modularna realnost traje do 29. aprila.

Art & Science izložba Izložba „Art&Science“ tokom aprila u KCB-u cover1 13. Noć muzeja je 21. maja! 4 elementa „Četiri elementa – dani evropske primenjene umetnosti u Beogradu“ u Muzeju grada Beograda Enterijer 1 Dom Jevrema Grujića: Muzej porodičnih sećanja ·