Tanja Bogdanic cover
KULTURA · art

U galeriji Doma omladine Beograda tokom decembra održavaju se dve izložbe – „Ostaci dana“, Sanje Tomašević (6. – 18. decembar) i „Odabrani: Seti se da ne zaboraviš“ Tanje Bogdanić (21. decembra – 1. januara 2017.).

Tekst: Ivan Šuletić

Sanja Tomašević (1976) diplomirala je 2003. godine na  Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek vajarstvo. U svom radu istražuje pojmove hiperrealnosti, virtuelnosti, granicu i odnos stvarnosti i simulacije, virtuelnog i fizičkog sveta.

Tanja Bogdanić (1989) diplomirala je 2010. na Slikarskom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu. Trenutno je na doktorskim umetničkim studijama na istom fakultetu. Njena izložba Odabrani: Seti se da ne zaboraviš nadovezuje se na ranija istraživanja u seriji radova koji nose grupni naziv Odbačeni, u kojima autorka istražuje dejstvo i značenja prikaza umnoženih industrijski proizvedenih predmeta.

03_Klaus.Rinke_(c)_Klaus.Rinke cover Izložba „Klaus Rinke: Foto-dokumentacija“ u galeriji Menjačnica Ivan_Jeremic_a Izložbe „O poroznosti“ i „Negativ“ u Umetničkom prostoru U10 Berlin Najbolji murali u Berlinu 10 slika ZIVKO GROZDANIC „10 slika“ – Izložba Živka Grozdanića · ·